Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης τοποθετήθηκε και για το αδιέξοδο στη super league 2 σχετικά με τη χρηματοδότηση από το στοίχημα.

Τόνισε πως αν επιστρέψουν στο γήπεδο οι ομάδες, η πολιτεία και ο ίδιος είναι έτοιμοι αυτομάτως να συζητήσουν τα πάντα για να απολαύσουν κι αυτές τα οφέλη από τον μηχανισμό στήριξης.

Δεν διευκρίνισε βέβαια, αν θα επιμείνει στην απόφαση για την καταβολή μόνο των 70.000 ευρώ (με τις παρακρατήσεις κάπου 55.000) την στιγμή που η κάθε μία ομάδα της super league 1 λαμβάνει από 1,5 εκατομμύριο, ενώ ακόμη και οι υπόλοιπες του μπάσκετ και του βόλεϊ πολύ περισσότερα.

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο κ. Αυγενάκης τόνισε χαρακτηριστικά:

Θα αναμένουμε την απόφαση τους. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι, επιστρέφουν στα γήπεδα τους, και αυτομάτως ξεκινάει η συζήτηση, για να μπορέσουν να απολαύσουν κι αυτοί την ενίσχυση από το ταμείο του κράτους, τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης. Εώ είμαστε, για να αντιμετωπίσουμε με γενναιότητα, με ηρεμία και με διαφάνεια, και κυρίως με κριτήρια, το ζήτημα της Super League 2: Επιστρέφουν στα γήπεδα, και αυτομάτως είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε τα πάντα που τους αφορούν».

Θυμίζουμε ότι αύριο Τετάρτη είναι προγραμματισμένο το συμβούλιο της super league 2 όπου αναμένουμε τις αποφάσεις των ομάδων για το αν θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα ή θα έχουμε συνέχεια στην αναστολή.