Επίτιμος δημότης Λ. Πλαστήρα ο Σταύρος Ξαρχάκος

«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΣΤΙΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΤΕΛΕΤΗ

Επίτιμο δημότη θα ανακηρύξει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα τον σπουδαίο συνθέτη και μαέστρο Σταύρο Ξαρχάκο.

Την απόφαση αυτή έλαβε  ομόφωνα σήμερα (26/6) το Δημοτικό Συμβούλιο Λ. Πλαστήρα μετά από εισήγηση του Δημάρχου Παναγιώτη Νάνου. Η εκδήλωση της ανακήρυξης θα γίνει στις 2 Αυγούστου την ημέρα που θα δώσει συναυλία στην περιοχή.

Στην εισήγησή του ο κ. Νάνος σημείωσε ότι είναι τιμή για το Δήμο να συνδεθεί η λίμνη Πλαστήρα με τον σπουδαίο δημιουργό.
Όπως είπε η απόφαση έχει χει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Ο Συμβολισμός είναι ότι σπουδαίοι δημιουργοί δεν έχουν ιδιαίτερες πατρίδες γιατί το έργο τους ξεπερνά σύνορα και με την παγκόσμια γλώσσα της μουσικής γίνονται πολίτες του κόσμου. «Η αναγνώριση ως επίτιμου δημότη τιμά τον Δήμο μας γιατί γίνεται ένα με τον πρόσωπο – μύθο και το έργο του» είπε και πρόσθεσε ότι ο ουσιαστικός χαρακτήρας έχει να κάνει με την αναγνώριση του μεγαλείου του καλλιτεχνικού έργου καθώς με τη συμβολή στον ελληνικό πολιτισμό.
Ο τρίτος λόγος, ανέφερε, ότι έχει να κάνει με την ενασχόληση του με τα κοινά αφού διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος πολιτιστικών θεμάτων, έγινε βουλευτής και παραιτήθηκε για λόγους αρχής, ενώ εκπροσώπησε τη χώρα μας ως ευρωβουλευτής.