Ενώ ακόμα υπάρχουν αρκετοί κτηνοτρόφοι που δεν έχουν πληρωθεί ούτε το 2% στην ενίσχυση επί του τζίρου για αγορά ζωοτροφών λόγω προβλημάτων με την ΑΑΔΕ, εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είτε ακόμα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι ενισχύσεις που θα ανακοινωθούν για την αγορά ζωοτροφών θα είναι της τάξης των 90 με 100 εκατ. ευρώ, τις οποίες μήνες όμως τώρα ακούνε, αλλά δεν… βλέπουν οι κτηνοτρόφοι.

Μάλιστα αν και τα χρήματα υπάρχουν, έχει ανακύψει θέμα με τον τρόπο χορήγησής τους, δηλαδή είτε κατά κεφάλι όπως έγινε σε Ισπανία και Γαλλία και προτείνει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), είτε με βάση ένα σύστημα κοντινό σε εκείνο βάσει του οποίου χορηγούνται οι συνδεδεμένες, όπως κυρίως προτείνει η ΕΘΕΑΣ.

Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός αναμένεται επίσης να ανακοινώσει, λένε οι σχετικές πληροφορίες και κάποια μέτρα στο μέτωπο των φορολογικών, όσον αφορά στους επιτηδευματίες, αλλά και ιδίως τους αγρότες.