Έτοιμη μελέτη, να υλοποιηθεί πριν θρηνήσουμε θύματα

Ακόμη μία κατολίσθηση σημειώθηκε στη «Σκάλα» στην είσοδο του Ανθηρού στο Δήμο Αργιθέας, με τόνους από πέτρες και χώμα να διακόπτουν την κυκλοφορία.

Το ευτύχημα είναι ότι η κατολίσθηση συνέβη τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Παρασκευής, την ώρα που δεν διέρχονταν κάποιο όχημα. Στο συγκεκριμένο σημείο έχουν καταγραφεί πολλές κατολισθήσεις τα τελευταία χρόνια και από καθαρή τύχη δεν έχει συμβεί κάποιο τραγικό περιστατικό.

Πρόκειται για μία χρονίζουσα «πληγή», που προκαλείται από τα καιρικά φαινόμενα και την ιδιομορφία του εδάφους. Ο λόγος γίνεται για το Ανθηρό, την πρωτεύουσα του Δήμου, όπου κάτοικοι, εργαζόμενοι και επισκέπτες διέρχονται από το σημείο με δική τους ευθύνη!

Ο Δήμαρχος Αργιθέας έχει κρούσει επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας την παρέμβαση της πολιτείας για την υλοποίηση εργασιών που θα διασφαλίζουν την ακίνδυνη διέλευση των πολιτών.

Απ’ ότι πληροφορούμαστε, υπάρχει ώριμη μελέτη που συνέταξε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την υλοποίηση έργου προϋπολογισμού 3,4 εκ. ευρώ. Μελέτη η οποία μάλιστα έχει παραδοθεί στο Υπουργείο Υποδομών και στον ίδιο τον κ. Καραμανλή.

Επομένως το υπουργείο έχει γνώση του προβλήματος και παράλληλα έτοιμη μελέτη προς υλοποίηση. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Η πολιτεία καλείται να διαθέσει το απαιτούμενο κονδύλι για την υλοποίηση του έργου και προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να ενεργήσουν οι βουλευτές του Νομού.
Κ.Π.