Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των βελγικών αρχών για την πολύκροτη υπόθεση Qatar Gate και την εμπλοκή που φέρεται να έχει η Εύα Καϊλή.

Εκτός των άλλων ερευνών στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και επισκέψεις που είχε πραγματοποιήσει η Εύα Καϊλή στο Κατάρ και συγκεκριμένα στις εξής ημερομηνίες.

Στις 31/10 συναντήθηκε με τον ανώτατο αξιωματούχο του Κατάρ και ακολούθως με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εργασίας. Στη συνέχεια επέστρεψε στο ευρωκοινοβούλιο για να γυρίσει και πάλι στο Κατάρ για την έναρξη του μουντιάλ.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, στις 22 Δεκεμβρίου, ημέρα που αναμένεται να ξεκαθαρίσει τόσο η στάση των Βέλγων δικαστών όσο και η υπερασπιστική γραμμή που πρόκειται να ακολουθήσει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ η Εύα Καϊλή αναμένεται να επιβεβαιώσει την διαφορετική στάση από τους υπόλοιπους κρατούμενους και κυρίως από τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, που φέρεται να έχει δηλώσει στους δικαστές πως η ευρωβουλευτίνα δεν γνώριζε το παραμικρό.

Στο ρεπορτάζ επίσης αναφέρεται πως η Εύα Καϊλή, κατά την προσαγωγή της, ανακρινόταν για τουλάχιστον πέντε ώρες από τις βελγικές αρχές ενώ βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και σε καθεστώς σύγχυσης.

Όμως σε καμιά στιγμή δεν επικαλέστηκε την βουλευτική της ασυλία, κάτι που μπορεί να μετρήσει στην εικόνα της στους δικαστές. Το μεγάλο «αγκάθι» πάντως στην υπερασπιστική της γραμμή είναι η παραδοχή που φέρεται να έχει κάνει στις βελγικές αρχές πως είχε δει και στο παρελθόν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της, όπως και το γεγονός πως δεν ανέφερε άμεσα στις Αρχές την ύπαρξη των χρημάτων, αλλά ζήτησε από τον πατέρα της να τα απομακρύμνει από το σπίτι.

Την «καίει» Γερμανίδα ευρωβουλευτής

To MEGA, σε επικοινωνία του με τη Γερμανίδα ευρωβουλευτή των Πρασίνων, Χάνα Νόιμαν, η οποία είναι επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής, παρουσιάζει τις αιχμές που αφήνει η ίδια για τους χειρισμούς της Εύας Καϊλή σχετικά με το Κατάρ.

Αναφορικά με το ταξίδι της Ελληνίδας αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου στην αραβική χώρα, αναφέρει πως η ίδια αρνήθηκε πολλές φορές προσφορές χρηματοδότησης για να ταξιδέψει στο Κατάρ.

Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι παρακολουθούσε στενά τη δουλειά των αποκαλούμενων «ομάδων φιλίας» που υπήρχαν στο ευρωκοινοβούλιο.

H Χάνα Νόιμαν στο MEGA: «Αρνήθηκα πάντοτε προσφορές χρηματοδότησης για να ταξιδέψω στο Κατάρ και παρακολουθούσα στενά τη δουλειά των αποκαλούμενων ‘ομάδων φιλίας’. Ήταν προφανές πως κάποιοι συνάδελφοι από τους Σοσιαλιστές είχαν μία ισχυρή ατζέντα υπέρ του Κατάρ.

Παρόλα αυτά, ποτέ δεν σκέφτηκα πως σε κάποιες περιπτώσεις αυτό θα συνδεόταν με παράνομη εξωτερική παρέμβαση και οι κατηγορίες με έχουν σοκάρει».

Τα μηνύματα στο κινητό της που θα «χτίσουν» την υπεράσπισή της

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, η Εύα Καϊλή έχει αυτή τη στιγμή στο κινητό της, όπως ισχυρίζεται, γραπτά μηνύματα sms και μηνύματα whatsapp από την πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων, τα οποία υποστηρίζει πως αποδεικνύουν ότι όσα έλεγε για το Κατάρ ήταν σύμφωνα με τη γραμμή των ευρωπαϊκών θεσμών.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ θεωρεί πως τα μηνύματα αυτά αποτελούν σημαντικό στοιχείο για την υπερασπιστική της γραμμή, στην προσπάθεια να αποδείξει πως λειτουργούσε με βάση την ευρωπαϊκή ατζέντα και όχι για να κάνει ξέπλυμα χρημάτων.

Πηγή: newsit.gr