Τέμπη: Εξιτήριο για την 36χρονη Καρδιτσιώτισσα Δάφνη Μπρέλλα

Εξιτήριο πήρε η 36χρονη Καρδιτσιώτισσα Δάφνη Μπρέλλα, σύντροφος του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου, η οποία νοσηλεύονταν από ενάμιση μήνα στο νοσοκομείο μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

H 36χρονη – θύμα του δυστυχήματος- νοσηλεύονταν πολυτραυματίας στο Πανεπιστημικό Νοσοκομείο της Λάρισας. Η ίδια περιέγραψε την συγκλονιστική της εμπειρία το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας. Βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι του μοιραίου τρένου μαζί με τον σύντροφό της, τον Βάιο.

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικά είναι τα λόγια του αδελφού της Γιώργου, ο οποίος μεταξύ άλλων περιγράφει πως σώθηκε η Δάφνη. Αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τους δύο αντιπλοιάρχους του πολεμικού Ναυτικού Πάρη Καλαβρυτινό και Δημήτρη Κατσαούνη, πού είναι οι δύο άντρες οι οποίοι βρέθηκαν πρώτοι στο σημείο όπου βρισκόταν η αδερφή μου, την έβγαλαν από την φωτιά και ουσιαστικά της έσωσαν τη ζωή. Ήταν εκείνη η στιγμή, όπως μου εξομολογήθηκε η αδερφή μου, που τα είχε παρατήσει, είχε πει στον εαυτό της ότι θα πεθάνει, είτε από τις φλόγες, είτε από τις αναθυμιάσεις. Τότε εμφανίστηκαν αυτοί οι δύο άντρες και την τραβήξαν. Την τράβηξαν μακριά από τις φλόγες, ρίσκαραν τη ζωή τους ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, το έκαναν ανιδιοτελώς, θα μπορούσαν σκεπτόμενοι τα παιδιά τους, να μην βρεθούν καν μπροστά στο φλεγόμενο βαγόνι. Όποιος είναι πατέρας γνωρίζει πολύ καλά αυτό που λέω. Δεν ξέρω αν η λέξη ηρωική μπορεί να προσδιορίσει απόλυτα το μεγαλείο αυτής της πράξης. Είναι σίγουρα κάτι παραπάνω, κάτι που δεν μετριέται με μετάλλια επαίνους και με τιμές. Είναι σίγουρα κάτι παραπάνω από ήρωες… Αυτοί οι δύο άντρες ήρθαν και με επισκέφτηκαν στη Λάρισα και είναι σχεδόν σε καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας. Τους αγαπάμε και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ, εγώ και όλη η οικογένειά μου.

Έπειτα να ευχαριστήσω τον Γιάννη Αντώνογλου, ο οποίος της έδινε κουράγιο όλη αυτή την ώρα που ανέμεναν τα ασθενοφόρα να τους μεταφέρουν και με τη χρήση του τηλεφώνου του, η Δάφνη ειδοποίησε τη μητέρα μου, ώστε να ξεκινήσουμε  το ταξίδι μας από την Αθήνα για τη Λάρισα και να είμαστε από την πρώτη στιγμή δίπλα της.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον υπαστυνόμο Αντώνη Κουφουντούρα, ο οποίος συνέδραμε και αυτός στην διάσωση της, αλλά και στην περίθαλψη του σκύλου της, την Τάβη, καθώς τη μετέφερε στο αστυνομικό τμήμα των Τεμπών, όπου και από εκεί την παρέλαβα την ίδια νύχτα. Ένα ακόμη μεγάλο ευχαριστώ στους τραυματιοφορείς, τους οποίους δεν κατάφερα να γνωρίσω ακόμη, καθώς η αγωνία και οι συνθήκες δεν μου το επέτρεψαν, ήταν δύσκολο το έργο τους, ο υπαστυνόμος Αντώνης, με τον οποίο βρισκόμαστε τακτικά στη Λάρισα και είμαστε πλέον φίλοι, με έχει ενημερώσει για το μη προσβάσιμο του σημείου και τη δυσκολία να κινηθεί φορείο στο συγκεκριμένο μέρος. Τα ασθενοφόρα έπρεπε να κατέβουν σε δύσβατο δρόμο  ώστε να την περισυλλέξουν και τα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονταν εκεί».

Ο Νέος Αγών, απευθύνει στην 36χρονη Δάφνη τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την τραγική και οδυνηρή απώλεια του συντρόφου της Βάιου. Επίσης τις θερμότερες των ευχών για πλήρη σωματική ανάρρωση και δύναμη για την επούλωση των ψυχικών πληγών.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών