Συγκίνηση και κατάνυξη για τη Σταύρωση του Κυρίου στους Ι. Ναούς της Καρδίτσας (φωτο & βίντεο)

Στις 9.30 το βράδυ θα συγκεντρωθούν τη Μ. Παρασκευή οι επιτάφιοι στην κεντρική πλατεία

Tην κορύφωση του Θείου δράματος με τη Σταύρωση του Θεανθρώπου παρακολούθησαν χθες Μεγάλη Πέμπτη εκατομμύρια χριστιανοί όπου γης.

Στην Καρδίτσα οι ναοί κατακλύστηκαν από κόσμο ο οποίος συμμετέχει και φέτος στο Θείο δράμα και την πορεία του Χριστού προς την Ανάσταση και το Πάσχα.

Στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χοροστάτησε στην ακολουθία των Παθών. Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης εψάλλη το «Σήμερον Κρεμάται» από το χωροδιακό σύνολο «Φίλοι της χωροδιακής μουσικής» υπό τη διεύθυνση του Νίκου Στεφάνου Ευθυμιάδη, συνεχίζοντας την παράδοση της απόδοσης του συγκεκριμένου ψαλμού κατά την ακολουθία της Σταύρωσης από τη Μικτή Χορωδία Καρδίτσας με τον αείμνηστο μαέστρο Στέφανο Ευθυμιάδη.
Σε κλίμα κατάνυξης εψάλλη το «Σήμερον Κρεμάται» και στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσας από την Μικτή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη.

Σήμερα Μ. Παρασκευή κορυφώνεται το Θείο δράμα. Οι επιτάφιοι όλων των ενοριών θα συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, περίπου στις 9.30 το βράδυ.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών