Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η συνεδρίαση της super league 2 όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που “καίνε” τις ομάδες της κατηγορίας. Από το οικονομικό που είναι το πρώτο, μέχρι και τις παλινωδίες και τα τερτίπια της super league 1 με την προκήρυξη και τον περιορισμό των θέσεων ανόδου!

Το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της Αναγέννησης Δημήτρης Παπαδημητρίου (διακρίνεται στη ΦΩΤΟ δεξιά), που μάλιστα ανέλαβε και ρόλο στην επιτροπή που συγκροτήθηκε για να συζητήσει με την ΕΡΤ και την πολιτεία το ζήτημα των τηλεοπτικών και των χρημάτων που ακόμη περιμένουν να πάρουν οι ομάδες!

Συζητήθηκε η ασυνέπεια της πολιτείας με τη μη καταβολή του ποσοστού από τις στοιχηματικές εταιρίες, παρότι είχε δηλωθεί από επίσημα χείλη ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου θα είχαν καταβληθεί τα χρήματα που δικαιούνται οι ΠΑΕ από την εκμετάλλευση των ονομάτων τους στα κουπόνια των  στοιχηματικών εταιριών!

Κι αυτά τα χρήματα μάλιστα δεν προέρχονται από τους χρυσοφόρους τζίρους τους,  αλλά από τη φορολόγηση των δελτίων των παικτών!

Όπως αναμενόταν, συζητήθηκε και το αίσχος με τις θέσεις ανόδου με τη super league 2 να συντάσσει τη δική της προκήρυξη βάσει της οποίας ανεβαίνουν οι δύο πρωταθλητές των ομίλων και υπάρχει και μπαράζ για τον τρίτο.

Mαζί με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου στην επιτροπή που συστάθηκε για το συμβόλαιο με την ΕΡΤ θα είναι οι Καζίας (Πανσερραϊκός) και Ροκάκης (Χανιά), όπως και ο πρόεδρος της super league 2 Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η λίγκα μετά το τέλος της συνεδρίασης αναφέρει τα εξής:

«Ολοκληρώθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, στο οποίο λήφθηκαν οι εξής αποφάσεις:

1. Β Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ομόφωνα ο Χρήστος Πρίτσας (ΠΑΕ Κηφισιά).

2. Η κλήρωση του Πρωταθλήματος Super League 2 2022-2023 θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου 2022 ενώ ημερομηνία έναρξης παραμένει η 11η Σεπτεμβρίου 2022

3. Στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της, η SL2 αποφάσισε ομόφωνα να συμπεριληφθεί η άνοδος 2+1 ΠΑΕ και ο υποβιβασμός τεσσάρων (4) ΠΑΕ από κάθε όμιλο.

4. Ορίστηκε επιτροπή που θα ολοκληρώσει το θέμα της σύμβασης με την ΕΡΤ, αποτελούμενη από το Προεδρείο του Δ.Σ.(κ.κ. Λεουτσάκο, Σταμούλη και Πρίτσα) και τους κ.κ. Καζία (ΠΑΕ Πανσερραϊκός), Παπαδημητρίου (ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας), Ροκάκη (ΠΑΕ Χανιά).

5. Ομόφωνα αποφασίστηκε να στηριχθεί το θέμα της Επαγγελματικής Διαιτησίας λόγω της ολιστικής μελέτης αλλά οι ΠΑΕ θα ζητήσουν περαιτέρω διευκρινήσεις που αφορούν σε οικονομικό σκέλος κ.ά».

Θ.Κ.