Για χωριάτικο λουκάνικο... Γκίνες θα πάει η Καρδίτσα το νέο έτος!

Άλλη μία θέση στο ρεκόρ γκίνες (μετά από εκείνη της πουτίγκας) πολύ πιθανώς να διεκδικήσει τη νέα χρονιά ο Νομός Καρδίτσας, καθώς το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο σκοπεύει να προωθήσει ένα εγχείρημα για την παραγωγή του μεγαλύτερου χωριάτικου λουκάνικου στον κόσμο!

Όπως μας ανέφερε μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλία» και στην εκπομπή «σε πρώτο ενικό» ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κώστας Ζυγογιάννης, θα γίνει μια πρώτη συνάντηση εντός Ιανουαρίου με τους παραγωγούς χωριάτικου λουκάνικου της περιοχής ώστε να εξεταστούν οι προϋποθέσεις για το εν λόγω εγχείρημα σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους του Νομού.

Στόχος σύμφωνα με τον κ. Ζυγογιάννη, πέρα από την εξωστρέφεια, είναι η στήριξη του προϊόντος και των επιχειρήσεων που το παράγουν. Αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αγορά για το προϊόν είναι αυτή των Αθηνών. Το ΕΒΕ θα επιδιώξει να ακουστεί το χωριάτικο λουκάνικο της Καρδίτσας σε όλη τη χώρα, ώστε να δοθεί κίνητρο στο καταναλωτικό κοινό που βρίσκεται έξω από το Νομό να το αγοράσει. Μάλιστα εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο καταναλωτής που θα δοκιμάσει πρώτη φορά χωριάτικο λουκάνικο Καρδίτσας, είναι σίγουρο πως θα το ξαναγοράσει…
Κ.Π.