Για την σπουδαία και υπερβατική προσπάθεια του ΑΣΚ και τον στόχο της καθιέρωσης στη μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού μπάσκετ μίλησε ο Γιάννης Μπουρούσης σε συνέντευξη που παραχώρησε το περασμένο Σάββατο στο “Ράδιο Θεσσαλία 96” και στην εκπομπή “Στενό Πρέσινγκ”.

Ο πρόεδρος της “κυανόλευκης” ΚΑΕ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός οτι ο κόσμος της πόλης έχει τη δυνατότητα πλέον ν’ απολαμβάνει μεγάλα και υψηλού επιπέδου αθλητικά δρώμενα από κοντά, εξήρε τη στήριξη που έδωσε και δίνει στην ομάδα και τόνισε ότι ο ίδιος δεν είναι παρά ένα κομμάτι αυτής της προσπάθειας ώστε η Καρδίτσα και μέσω του αθλητισμού να βρεθεί στο επίκεντρο κι όχι απομονωμένη.

Το ποθητό αποτέλεσμα στον αγώνα με το Λαύριο την επομένη της συνέντευξης δεν ήλθε, ακόμη όμως ο ΑΣΚ παραμένει “ζωντανός” για το μεγάλο στόχο της παραμονής και όσα είπε ο Γιάννης Μπουρούσης έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Για την τραγωδία των Τεμπών:

«Επειδή δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω από την ώρα της τραγωδίας, θέλω μέσω της εκπομπής σας να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των παιδιών που χάθηκαν, μεταξύ αυτών και δύο δικά μας. Είναι ένα μεγάλο πλήγμα για όλη τη χώρα και δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε…»

Για το γεγονός ότι για πρώτη φορά βιώνει την πορεία μιας ομάδας από τη θέση του προέδρου:

«Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα απ’ εξω. Εχω περισσότερο άγχος διότι μέσα στον αγωνιστικό χώρο το διαχειρίζεσαι με την προσπάθειά σου. Δεν αισθάνομαι πρόεδρος στον ΑΣΚ. Βλέπω τον εαυτό μου σαν ένα κομμάτι της όλης προσπάθειας. Της διοίκησης που υπήρχε και υπάρχει, μια παρέα συμπολιτών πολύ καλή. Πάντα ήμουν δίπλα, βοηθούσα και παρακολουθούσα την πορεία τους. Μόλις έγινε το καινούργιο γήπεδο μου προέκυψε μία μεγαλύτερη επιθυμία να συστρατευτώ από κοντά, ν’ αγωνιστώ και να συμμετέχω. Χωρίς το νέο κλειστό δεν θα γινόταν όλα αυτά που έγιναν. Το πλάνο, δηλαδή, για κάτι μεγάλο για την ομάδα και την πόλη μας»

Για το στοίχημα της ανόδου και της καθιέρωσης του ΑΣΚ στην κορυφαία κατηγορία

«Ηρθα πίσω στην Καρδίτσα για τα παιδιά που είναι στη διοίκηση, για την πόλη μου και για το γήπεδο. Δεν σας κρύβω ότι ο Χρήστος Δεληγιάννης που είναι ένα μεγάλο εργαλείο για τον αθλητισμό, την ομάδα και την Καρδίτσα, μαζί με τον κουμπάρο μου Γιώργο Τσιαμούρα, με έβαλαν στη διαδικασία να σκεφτώ κι εγώ ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο. Η έστω να το απολαύσουμε, ακόμη κι αν δεν πετύχει. Να φύγει η ομάδα από την Α2 και να καθιερωθεί στο κορυφαίο επίπεδο. Να κάνουμε κάτι για τους ανθρώπους της πόλης που δεν το γεύτηκαν ποτέ. Δεν γίνεται από την πρώτη χρονιά να είμαστε “τοπ” σ’ αυτό το επίπεδο. Θα γίνουν και λάθη, αλλά σημασία έχει να καταφέρουμε να σταθούμε».

Για τον κόσμο και το κατα πόσο είχε απήχηση το εγχείρημα του ΑΣΚ.

«Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια. Είναι δίπλα στην ομάδα και μάλιστα σταδιακά η έδρα γίνεται όλο και πιο θερμή όπως στο παιχνίδι με τον Αρη που το ένιωσα πολύ έντονα αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο αλλά και τους χορηγούς που είναι δίπλα σε όλο αυτό το εγχείρημα. Είμαστε μετά τις μεγάλες ομάδες της Αθήνας η ομάδα με τους περισσότερους χορηγούς γιατί βλέπουν την υγεία που υπάρχει. Στο τέλος της σεζόν θ’ αναφερθώ ονομαστικά σε όλους όσοι έχουν συνεισφέρει πάρα πολλά».

Για τη βιωσιμότητα της ομάδας

«Κάνουμε την προσπάθειά μας. Μπορεί να μείνουμε στη basket league, ή να μην τα καταφέρουμε. Αυτό που μ’ ενδιαφέρει κυρίως είναι η ομάδα να είναι υγιής. Αυτή τη στιγμή δεν χρωστάμε σε κανέναν. Ολα σ’ ό,τι αφορά την ΚΑΕ είναι στο όνομά μου. Δεν έχουμε βάλει κάποιον μπροστινό και μπορεί να το δει ο οποιοσδήποτε στην εφορία. Αυτή η εξυγίανση είναι το “Α” και το “Ω” για το μέλλον. Με σταματάνε γονείς στο δρόμο από παιδιά της Ακαδημίας που βλέπουν ότι σιγά – σιγά οργανώνονται τα τμήματα υποδομής όλο και καλύτερα κι αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο. Είναι τεράστια υπόθεση παιδιά να συμμετέχουν σε μία οργανωμένη και σοβαρή ομάδα, ν’ ασχοληθούν με το μπάσκετ σωστά, να το αγαπήσουν και να υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι, ώστε αν ξεχωρίζουν κάποια απ’ αυτά να αναδειχθούν. Σ’ αυτόν τον τομέα πρέπει να δουλέψουμε και να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Και δεν πρέπει οι γονείς να παρεμβαίνουν στο έργο των προπονητών και στα παιδιά τους. Αυτό με εξοργίζει».

Για το ενδεχόμενο του κορεσμού

«Δεν υπάρχει κορεσμός. Κάνουμε κάτι καινούργιο με πολλή όρεξη και αγάπη. Ολα εξαρτώνται από την ανταπόκριση του κόσμου. Αν αυτό που κάνουμε έχει απήχηση, αυτομάτως αποκτούμε όλοι κίνητρο να συνεχίζουμε και να βελτιωνόμαστε. Ιδιαίτερα για τα παιδιά που είναι τόσα χρόνια στην ομάδα από το τοπικό και είναι μια ανταμοιβή η στήριξη για όλα όσα έχουν προσφέρει. Ολα είναι σε συνάρτηση με την απήχηση της προσπάθειας. Μέχρι τώρα η πόλη είναι δίπλα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό»

Για την Αναγέννηση

«Εγώ θα χαρώ πάρα πολύ και η Αναγέννηση να φθάσει κάποια στιγμή στην Α’ Εθνική. Ως Καρδιτσιώτης από μικρό παιδί, μου άρεσε το ποδόσφαιρο. Για όσους δεν το γνωρίζουν έτσι ξεκίνησα. Ελεγα ψέματα ότι παω για προπόνηση στο μπάσκετ και πηγαινα κι επαιζα ποδόσφαιρο και τερματοφύλακας θέση που μου άρεσε αλλά και ως κεντρικός αμυντικός. Θέλω να δω και την Αναγέννηση να φθάσει σε υψηλό επίπεδο Η πορεία του ΑΣΚ δείχνει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε παντού. Εχουμε εκπληκτικές σχέσεις με τη διοίκηση της Αναγέννησης είναι δίπλα μας και είμαστε δίπλα τους».

Για την εξωστρέφεια της Καρδίτσας μέσω του αθλητισμού και της πορείας του ΑΣΚ

«Εχει ακουστεί πάρα πολύ η πόλη μου και αυτό με κάνει πάρα πολύ χαρούμενο. Δεν σας κρύβω ότι οταν ανέλαβα τη θέση του προέδρου στον ΑΣΚ δέχθηκα τηλεφωνήματα και από το εξωτερικό από φίλους στις ομάδες που έπαιξα κατά καιρούς. Στην Ελλάδα πράγματι έχουμε εισπράξει συμπάθεια, γιατί απλούστατα βλέπουν όλοι και κυρίως ο απλός κόσμος ότι είναι κάτι όμορφο αυτό που έχουμε “χτίσει”. Το στοίχημα είναι να καθιερωθούμε, να βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο και να περνάει ο κόσμος ωραία».

Για την ονοματοδοσία του κλειστού

«Είναι μεγάλη τιμή να πάρει το όνομά μου το γήπεδο. Δεν το απαίτησα ποτέ φυσικά, εγώ ούτως η άλλως ό,τι ήταν να κάνω για την ομάδα και την πόλη μου θα το έκανα. Ευχαριστώ όμως όλους όσοι το πρότειναν και τον Δήμαρχο και τους υπόλοιπους. Σε κάθε περίπτωση πέρα από τα ονόματα το κλειστό που έγινε είναι τεράστια υπόθεση, αρκεί βεβαίως και η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και να μην πάει χαμένο όπως κάποια της Αθήνας που μετά την Ολυμπιάδα έμειναν ανενεργά».

Ο Γιάννης Μπουρούσης στην ίδια συνέντευξη αναφέρθηκε και στην τεράστια διαδρομή του στο ελληνικό και διεθνές μπάσκετ, τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάγκη ο κόσμος ν’ αποκτήσει την κουλτούρα που συνάντησε σε κάποιες πόλεις του εξωτερικού, να στηρίζει πάνω απ’ όλα τις ομάδες της πόλης του. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το τέλος της σεζόν όπου – όπως χαρακτηριστικά δήλωσε – θα μιλήσει για όλους και για όλα. Και για τα καλά και για τα στραβά. Με την ευχή βεβαίως η χρονιά να κλείσει με τον ποθητό στόχο της παραμονής…

Πιο κάτω το φύλλο του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ” της Τρίτης 28/3, καθώς και το ηχητικό με όλη τη συνέντευξη του Γιάννη στην εκπομπή “Στενό Πρέσινγκ” του Ράδιο Θεσσαλία 96 και στους Θεοδόση Κατσάρα – Κώστα Παλαιό.

Στενό Πρέσινγκ 25/3/2023