«Η καλύτερη τράπεζα της Ελλάδος είναι σήμερα η Συνεταιριστική Καρδίτσας. Χωρίς Ηρακλή και αποκλειστικά με ίδια μέσα διαθέτει κεφάλαια, στηρίζοντας τους αγρότες της Θεσσαλίας μετά τον Daniel».

Την επισήμανση αυτή έκανε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο 1ο διεθνές συνέδριο του ΤΜΕΔΕ που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Τράπεζας της Ελλάδος και του Τεχνικού Επιμελητήριο.

Η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την εκδήλωση της Συνεταιριστικής Τράπεζας για τα 30 χρόνια λειτουργίας της, στην οποία παρέστη ο κ. Στουρνάρας τονίζοντας ότι η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας αποτελεί πρότυπο χρηστής λειτουργίας και ορθού και βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου.

Ως προς το μείγμα των επενδύσεων, ο διοικητής της ΤτΕ σχολίασε πως η χώρα ακόμα ανακάμπτει από την κρίση. «Να είναι καλά τα μνημόνια και έχω το θάρρος να το λέω. Η θεωρία ότι η Ελλάδα είναι μόνο τουρισμός και ναυτιλία δεν ισχύει», τόνισε.

Αναφορικά με την κλιματική αλλαγή, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε πως αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό του πλανήτη και της ανθρωπότητας.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»