Γιατί επιμένει στη λανθασμένη πολιτική;

Ψηλότερα από πέρυσι τέτοια περίοδο κινούνται οι τιμές των καυσίμων στο Ν. Καρδίτσας και σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου του Υπουργείου, στο Ν. Καρδίτσας η τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται στα 1,955 ευρώ/ λίτρο και του πετρελαίου στα 1,65 ευρώ/ λίτρο.

Πέρυσι οι τιμές διαμορφώνονταν στα 1,85 και στα 1,55 αντίστοιχα.
Οι τιμές στα καύσιμα δημιουργούν σημαντική «αιμορραγία» στον προσωπικό και οικογενειακό κουμπαρά. Βεβαίως μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της τιμής των καυσίμων στην Ελλάδα διαμορφώνεται από την υπέρογκη φορολόγηση και το ειδικό τέλος κατανάλωσης καυσίμων.

Πολλοί είναι εκείνοι που περιορίζουν στο απολύτως απαραίτητο τις μετακινήσεις τους με κάποιο όχημα, γεγονός που ζημιώνει πολλαπλώς το κράτος. Εκτός από τη μείωση των εσόδων που φέρνει ο περιορισμός της κατανάλωσης καυσίμων, το κρά- τος έχει απώλειες και από το ΦΠΑ σε μια σειρά άλλων υπηρεσιών που προσφέρονται από επαγγελματίες και σχετίζονται με οχήματα (βουλκανιζατέρ, ηλεκτρολόγοι, ελαστικά κλπ). Εφόσον όλοι βγαίνουν ζημιωμένοι, γιατί το κράτος επιμένει στη… λάθος συνταγή;
Κ.Π.