Η ΚΑΡΔΙΤΣΑ μαραζώνει! Ένα ακόμη χτύπημα και μάλιστα το πιο ισχυρό απ’ όλα τα προηγούμενα έρχεται με την απώλεια του τμήματος Διατροφολογίας και Διαιτολογίας! Το τι σημαίνει η απομάκρυνση της εν λόγω σχολής για την οικονομία της πόλης το εξηγεί εμπεριστατωμένα ο “ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ” με πρωτοσέλιδα άρθρα του, όχι τώρα μετά το… γάμο, αλλά πριν συμβεί το κακό!

Η ΣΤΗΛΗ κάνει και την πρόβλεψη και εύχεται με όλη της τη ψυχή να πέσει έξω. Το τμήμα έχει χαθεί! Πέταξε το πουλάκι, διότι την ώρα που έπρεπε να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες και ν’ ασκήσουν πίεση οι θεσμικοί εκπρόσωποί μας πετούσαν… χαρταετό!!! Απ’ αυτούς τους μεγάλους, τους πολύχρωμους που κάνουν θραύση την Καθαρά Δευτέρα!

”ΟΥΡΛΙΑΖΑΜΕ” καθημερινώς εδώ στην εφημερίδα, στην τηλεόραση στο ραδιόφωνο κι όπου αλλού ακούγεται η φωνή του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ”! Αυτοί όμως που ασκούν πολιτική, που θα πρεπε να πιέζουν νυχθημερόν για τα συμφέροντα του τόπου που εκπροσωπούν (;) και των πολιτών που τους εξέλεξαν, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος μάλλον απουσίαζαν την ώρα των αποφάσεων!

ΤΟ ΝΑ ΒΓΟΥΝ τώρα να μας πουν απο πάνω ότι είναι κερδισμένη η πόλη μ’ αυτή την εξέλιξη, νομίζω ότι αγγίζει τα όρια της προσβολής της νοημοσύνης μας! Είναι δηλαδή τραγικό…

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ μπορεί να είναι όσοι την πολιτική την χρησιμοποιούν για την προσωπική τους ανέλιξη, όσοι πανεπιστημιακοί βλέπουν πρώτα τη βόλεψή τους, όλοι όσοι εν πάση περιπτώσει πορεύονται σε τούτη τη ζωή εστιάζοντας αποκλειστικά και μόνο στην… πάρτη τους. Το σίγουρο είναι ότι ο μεγάλος χαμένος είναι αυτός ο δυστυχισμένος τόπος στον οποίο ζούμε!

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ είναι ότι οι καρπαζιές συνεχίζονται σβουριχτές η μία πίσω απο την άλλη για τους Καρδιτσιώτες! Κοκκίνησε ο σβέρκος μας. Κι όσοι σκέφτονται να το προσεγγίσουν με… “θολοκουλτουρέ” στυλ και να μιλήσουν γενικότερα για παιδεία, ας μην κάνουν τον κόπο γιατί δεν αντέχουμε άλλο δούλεμα! Πόνεσε το μυαλό μας, έλεος!!!

ΑΠΟ κει και πέρα οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως όσο θα παραμένουν αμέτοχοι και δεν θα μπαίνουν στον κόπο να κλείσουν έστω συμβολικά τα μαγαζιά τους για ένα τέταρτο για να παραβρεθούν σ’ ενα συλλαλλητήριο, η πόλη θα μετατραπεί με μαθηματική ακρίβεια σ’ ένα χωριό!

ΜΠΟΡΕΙ να έχουμε και επιστροφή στο παρελθόν όταν ήμασταν επαρχία των Τρικάλων! Οχι τίποτα, αλλά θα ησυχάσει και το κεφάλι μας. Δεν θα χρειάζεται ν’ ανησυχούμε για τίποτα και θα… κοιμόμαστε ήσυχοι! Οι γείτονες άλλωστε μια χαρά τα καταφέρνουν, μπορεί να σώσουν κι εμάς..

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Αν κλείσει ολόκληρη η πόλη, θα πάρουμε μυρωδιά;

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Πέρα από το να ζείς και να ονειρεύεσαι υπάρει κάτι πιο σημαντικό: να ξυπνάς»

ΑΝΤΟΝΙΟ ΜΑΤΣΑΔΟ – ΙΣΠΑΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

παραΣΠΟΝΤιες

Εξηγήσαμε σε ένα εμπεριστατωμένο ολοσέλιδο αφιέρωμα πριν ένα μήνα πόσα χρήματα χάνει η οικονομία της Καρδίτσας απο την πτώση της Αναγέννησης στη Β’ Εθνική! Ξεπεράσαμε δηλαδή τους στενούς ποδοσφαιρικούς ορίζοντες (ποιος παίζει μπάκ, ποιος παίζει χάφ και ποιος κάνει καλύτερο… τρανζίσιον που λενε και οι νεοι αθλητικογράφοι!) και μπήκαμε στην ουσία του πράγματος…
Απαλλάχτηκαν!
Χιλιάδες ευρώ, λοιπόν, έχουν κάνει “φτερά” από ξενοδοχεία, από μαγαζιά εστίασης, από σπίτια και πάει λέγοντας! Ούτε ίδρωσε τ’ αυτί κανενός απο τους θεσμικούς, ίσα ίσα φαίνεται ν’ απαλλάχτηκαν κιόλας απο έναν “μπελά” που τους χαλούσε την ησυχία!
Χρωστάει
Δικαιολογημένα, διότι ποιος τους πίεσε; Ποιός ασχολήθηκε με δυναμικό τρόπο όταν αντί να συνεισφέρουν όπως είχαν υποχρέωση για την αθλητική πρέσβειρα του Νομού, μέρος αυτών “πελεκούσαν” κιόλας κι ελεγαν ότι χρωστάει γιατί παίζει στο σαράϊ που ονομάζουμε Στάδιο;
Ποιος;
Ποιός διεκδίκησε τα αυτονόητα και μια σοβαρή έστω αντιμετώπιση; Ελάχιστοι. Κι αν ξεφυλλίσετε τις εφημερίδες πάλι στο “ΝΕΟ ΑΓΩΝΑ” θα σταθείτε, διότι είναι ο μόνος που “ούρλιαζε” πάλι όπως στην ιστορία με τις σχολές, όπως σε όλα όσα αφορούν στην Καρδίτσα. Αλλά απο το πολύ “ουρλιαχτό” έκλεισε ο λαιμός….

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ