ΠΡΙΝ καλά καλά στεγνώσει το μελάνι απ’ αυτά που γράφαμε την περασμένη εβδομάδα για το φαινόμενο “τυφλής οπαδικής βίας” που διαρκεί κι αναβαθμίζεται συνεχώς εδώ και 39 ολόκληρα χρόνια στην Ελλάδα, ήλθε ένα ακόμη γεγονός για να επιβεβαιώσει μέχρι κεραίας τα σχόλια…

ΜΙΛΑΜΕ για το σοκαριστικό βίντεο που ανέβηκε στο διαδίκτυο με την επίθεση κάποιων… “Ορκ” σε μία 22χρονη κοπέλα!!! Το απίστευτο είναι ότι το οπτικοακουστικό υλικό καταγράφηκε και δημοσιοποιήθηκε από τους πρωταγωνιστές! Προφανώς… καμαρώνουν!

ΤΟ ΑΚΟΜΗ πιο σοκαριστικό είναι ότι προκάλεσε και… θετικά σχόλια απο κάτω!!! Συμπέρασμα; Δεν υπάρχει σωτηρία! Ο πάτος είναι πραγματικά ατέλειωτος! Eκεί που λές ότι τον ξύσαμε, ανακαλύπτεις, οτι έχει κι άλλο πολύ παρακάτω! Που θα φθάσει; Ουδείς μπορεί να γνωρίζει..

ΔΕΝ έχει καμία σημασία ούτε η αφορμή που προκάλεσε αυτή την αθλιότητα, ούτε το υπόβαθρο, ούτε φυσικά οι “συλλογικές προτιμήσεις” των εμπλεκομένων. Καμία απολύτως σημασία…

ΤΑ συγκεκριμένα ανθρωποειδή, προφανώς “φτιάχνονται” με τη δημοσιοποίηση του γεγονότος! Αλλωστε τα ίδια το κατέγραψαν! Κάποτε, πριν μερικά χρόνια, ακόμη και σ’ αυτό το άθλιο επίπεδο υπήρχε ένας “κώδικας τιμής”! Kάτι βρε αδερφέ που να προσδιόριζε την έννοια του αυτοσεβασμού! Θα ήταν αδιανόητο για παράδειγμα και για τον χειρότερο χουλιγκάνο να σκεφτεί και μόνο ότι θα μπορούσε να επιτεθεί σε γυναίκα!!!

ΑΝ συνέβαινε κάτι τέτοιο, οι πρωταγωνιστές δεν θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν στην “πιάτσα”! Θα ήταν για… φτύσιμο! Αντιθέτως τη σήμερον ημέραν όπως διαπιστώνουμε άπαντες όχι μόνο δεν υπάρχουν τέτοιες αναστολές, αλλά ίσα ίσα το χουν και για καύχημα! Μπορεί να τους… τιμήσουν κιόλας!

ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι έχουμε αναβάθμιση του φαινομένου. Εχουμε περάσει σε άλλη διάσταση, έχουμε εισέλθει σε ένα περιβάλλον βγαλμένο από ταινίες τρόμου… Μιλάμε για ποιότητα όντων ανάλογη μ’ αυτή των “Ουρουκ Χάϊ” που έφτιαχνε ο Σάρουμαν στον “Αρχοντα των Δαχτυλιδιών” (ΦΩΤΟ)…

ΒΑΣΙΚΗ αιτία για όλα αυτά – τα οποία φυσικά δεν είναι ξεκομμένα με την δημόσια ζωή αυτής της χώρας – δεν είναι οι ταγοί της εξουσίας! Αυτοί τη… δουλειά τους κάνουν και λύνουν τα προσωπικά τους προβλήματα διαχρονικά!

Η ΒΑΣΙΚΗ αιτία για όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου, είναι η παροιμιώδης ανοχή της κοινωνίας! Η αποχαύνωσή της και η παντελής έλλειψη αντανακλαστικών και διάθεσης αντίδρασης σε ό,τι τρελό συμβαίνει! Δεν είναι τίποτα τυχαίο. Όλα έχουν την εξήγησή τους…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Στον επόμενο νεκρό θα… καταδικάσουμε όλοι μαζί;

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Οι πολιτισμοί όταν χάνονται είναι θύματα αυτοκτονίας όχι δολοφονίας»

ΑΡΛΟΝΤ ΤΟΥΝΜΠΗ – ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Διευκρινιστική δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη περί της αναδιάρθρωσης: “Εμείς δεν αποφασίζουμε για τον αριθμό των ομαδων, αλλά για τη δομή των πρωταθλημάτων. Για τις ομάδες τον λόγο έχουν οι διοργανώτριες…” Μας… διαφώτισε πλήρως ο υπουργός!!

Σαφέστατες δηλώσεις που ξεκαθαρίζουν το τοπίο! Πως είπατε; Δεν καταλάβατε τίποτα; Γιατί κατάλαβε μήπως αυτός; Αυτό άλλωστε είναι και όλο το νόημα: Η… θολούρα!

Βεβαίως εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα της συγκεκριμένης πολιτικής που ασκείται τα τελευταία χρόνια και αυτή η στάση του υφυπουργού Αθλητισμού! Τα… “μπουρδουκλώνουμε” όλα μαζί, και ψάξτε να βρείτε την άκρη! Μέχρι να τη βρείτε, τη δουλειά μας θα την έχουμε κάνει!

Θα περάσει ο καιρός, θα έλθουν οι εκλογές κι αν μας ξαναψηφίσουν συνεχίζουμε. Αν όχι, σιγά τι είχαμε και τι χάσαμε. Μια χαρά τα περάσαμε άλλωστε…

Λίγο “παπάτζα” προεκλογική, λίγο “αριστεριλίκι”, λίγη δηθενιά ότι θα σκίσουμε τα παλιομνημόνια και μετά τα αντίθετα απ’ αυτά που λέγαμε! Σάμπως τι; Εφορία πληρώνουμε; Τα κορόϊδα κερνάνε!

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ