ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

 Η Αναγέννηση λοιπόν έγραψε άλλο ένα κεφάλαιο χθες στο μεγάλο βιβλίο της ιστορίας της και μάλιστα με θριαμβευτικό τρόπο! Με μια ξεγυρισμένη πεντάρα! Είναι και με… “σφραγίδα” στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος! 

Ποιος να το περίμενε όταν πριν λίγο καιρό συμπεριλαμβάνονταν στα… μπαλάκια του αγαπητού Αλέξη Σφήκα για το Κύπελλο της ΕΠΣ Καρδίτσας ότι θα ερχόταν αυτή η στιγμή;

Και να ήταν μόνο αυτό; Το έχασε κιόλας το Κύπελλο τότε, διότι ο τότε εκπρόσωπος της τράβηξε τον… λάθος λαχνό!!! Οταν βιώναμε εκείνη την κατάντια, ούτε ένας δεν υπήρχε που να πίστευε ότι μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θα ζούσαμε αυτό που ζήσαμε χθες…

Να τη δούμε δηλαδή να περνάει στους «8» του Κυπέλλου παρέα μόνο με ομάδες της super league 1!!! Μαζί με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, και ΑΕΚ και τους λοιπούς! Το πόσο μεγάλη είναι αυτή η υπόθεση θα το συνειδητοποιήσουμε στην ολότητά της, όταν από χρονική απόσταση θα ξεφυλλίζουμε τις σελίδες της ιστορίας!

Επειδή όμως η ζωή δεν είναι οι αναμνήσεις, αλλά η στιγμή που ζούμε τώρα, είναι καλό να την απολαύσουμε και να τη ρουφήξουμε από την κορυφή μέχρι τα νύχια! Οπως τη χάρηκε χθες η καταπληκτική κιτρινόμαυρη εξέδρα! Αφήνοντας κατά μέρος τη μιζέρια και όλα όσα θα μπορούσαμε κάθε φορά να “εφεύρουμε” για να χαλάσουμε μια γιορτή.

Την αφήνουμε τη μιζέρια στους… “ειδικούς”! Στους κατ’ επάγγελμα… θλιμμένους που πίσω από κάθε ωραία κατάσταση επιχειρουν πάντα να βρουν κάτι στραβό για να τη δηλητηριάσουν, επιδιώκοντας με τον χειρότερο τρόπο, να γίνουν το επίκεντρο . Ευχαριστούμε πολύ δεν θα πάρουμε!

Γιορτάζουμε σήμερα! Γιορτάζουμε μία μεγάλη διάκριση της περιοχής μας μέσω του αθλητισμού. Και η γιορτή αυτή έχει μεγαλύτερη αξία γιατί τη μοιραζόμαστε με χιλιάδες άλλους που νιώθουν το ίδιο. Τόσο μ’ αυτούς που είναι εδώ, όσο και με τους ξενιτεμένους Δεν είναι γιορτή παρτάκηδων! Μόνος σου άλλωστε δεν μπορείς να γιορτάσεις τίποτα απολύτως…

Μέσα σε καιρούς δύσκολους που έχει αναποδογυρίσει η ζωή μας, με την πανδημία όχι μόνο να μη λέει να μας αφήσει, αλλά να επιμένει με διάφορες παραλλαγές να μας “πυροβολεί”, με την ακρίβεια να έχει πάρει τον ανήφορο και να μην ξέρουμε τι θα ξημερώσει, ε, δεν θα αφήσουμε τέτοιες στιγμές να περάσουν δίχως να τις απολαύσουμε μέχρι το “μεδούλι”!

Προσδοκώντας φυσικά την επόμενη! Ναι, μιλάμε για αθλητισμό και για ποδόσφαιρο! Δεν μπορεί η πρόκριση της Αναγέννησης στους “8” του Κυπέλλου Ελλάδος ν’ αλλάξει την καθημερινότητά μας και να μας δώσει λύση στα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουμε! Μας δίνει όμως χαρά! Και η χαρά (το λένε και οι γιατροί) είναι πολύτιμο αγαθό για την ψυχική μας ισορροπία!

Μας δίνει, ακόμη συμβολισμούς για υπερβάσεις και σε άλλους τομείς της ζωής μας! Για συνύπαρξη για συλλογική προσπάθεια απέναντι σε ο,τι άσχημο μας ταλαιπωρεί. Γιορτάζουμε, λοιπόν και τίποτα δεν μπορεί να μας χαλάσει αυτή τη γιορτή!!!

Tο παρακάτω βιντεάκι από τον φωτογράφο της ΠΑΕ Αναγέννησης Αλέξανδρο Φωτόπουλο