Έχει σπουδαίες περγαμηνές στη μουσική και τη συγγραφή παιδικών παραμυθιών και ένα όνομα…βαρύ σαν ιστορία. Ο λόγος για τη Μάρω Θεοδωράκη, κόρη του ποιητή Γιάννη Θεοδωράκη και της δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή Νίτσας Λουλέ και ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη. Στο νέο της βιβλίο “Βάρκα στο γιαλό” έπλασε μια ιστορία η οποία πραγματεύεται τα παιδικά χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη. Αυτό το βιβλίο παρουσιάστηκε την Κυριακή στους Σοφάδες στην απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε η Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου «Σοφά…δες».

Με αφορμή την επίσκεψή της στους Σοφάδες και την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, η κ. Θεοδωράκη μίλησε στο «Νέο Αγώνα» για τη συγγραφή, τα παιδιά και το διάβασμα:

κ. Θεοδωράκη επισκεφθήκατε τους Σοφάδες για το νέο σας βιβλίο “Βάρκα στο γιαλό” το οποίο περιγράφει τα άγνωστα στους πολλούς, παιδικά χρόνια του θείου σας Μίκη Θεοδωράκη. Τί σας οδήγησε να…μοιραστειτε με το κοινό την διαδρομή του μεγαλου Μίκη στα παιδικά του χρόνια;

Εδώ και κάποια χρόνια ήθελα να γράψω μια παιδική ιστορία που να μιλάει για τα παιδικά χρόνια του μικρού Μίκη και την εποχή του. Όλοι γνωρίζουν αρκετά για την ενήλικη ζωή και δράση του αλλά λίγα για την παιδικότητα του. Έτσι εμπνεύστηκα από ιστορίες και γεγονότα που μου είχαν διηγηθεί ο θειος και ο πατέρας μου για να προχωρήσω στην μυθοπλασία και στην γραφή της βάρκας.. Οι εκδόσεις Μίνωας αγκάλιασαν και αυτήν την ιδέα κι έτσι έχουμε το αποτέλεσμα ενός υπέροχου βιβλίου.

-Είναι ένα παιδικό βιβλίο ή είναι ένα βιβλίο για ενήλικες;

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού αλλά αφορά και τους ενήλικες αφού καταφέρνει και τους ταξιδεύει σε μνήμες που σίγουρα θα τους κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Με έχουν πολλές φορές καλέσει γονείς των παιδιών που διάβασαν το βιβλίο για να ισαστούν τα συναισθήματα τους μαζί μου.

-Είστε μουσικός με μια αξιόλογη διαδρομή στο χώρο. Ωστόσο ασχολείστε και με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων; Ποιά “ανάγκη” σας ώθησε σε αυτή την ενασχόληση και γιατί επιλέξατε να απευθυνθείτε σε παιδιά;

Εδώ και πολλά χρόνια πια κινούμαι με όχημα την συγγραφή και την μουσική. Οι ήχοι και οι λέξεις , οι μελωδίες και οι σκέψεις αποτελούν την κινητήριο δύναμη για να υπάρχω και να δρω. Η μουσική με ακολουθεί από νήπιο. Είναι σχέση ζωής. Η συγγραφή ήρθε, με ακούμπησε και δεν με άφησε ποτέ! Αναπνέω μέσα από την γραφή όπως αναπνέω όταν παίζω πιάνο.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Τζένη Σουλτανιά