Στα λευκά ντύθηκε από το πρωί η Καρδίτσα. Η χιονόπτωση ήταν αναμενόμενη και δεν ξάφνιασε τους δημότες, αφού οι μετεωρολόγοι είχαν προβλέψει τις τελευταίες ημέρες τον ερχομό του βαρομετρικού χαμηλού «Σοφία», προειδοποιώντας για τα προβλήματα που θα προκύψουν.


Το τοπίο από νωρίς το πρωί της Πέμπτης έγινε λευκό και πλατείες, πεζοδρόμια και δρόμοι, καλύφθηκαν από στρώμα χιονιού. Η εικόνα του χιονιού εντυπωσίασε τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους. Με τα σχολεία να παραμένουν κλειστά στο πλαίσιο των διακοπών των Χριστουγέννων, τα παιδιά βγήκαν στους δρόμους για να απολαύσουν το θέαμα και να παίξουν… χιονοπόλεμο!
Έπιασαν φτυάρια

Την ίδια ώρα, το χιόνι προκάλεσε προβλήματα στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο. Με μηχανήματα αλλά και με τα χέρια, οι πολίτες έπιασαν τα φτυάρια προκειμένου να απομακρύνουν το χιόνι από τις εισόδους των επιχειρήσεων και των σπιτιών.
Τα εμπορικά καταστήματα άνοιξαν κανονικά, ωστόσο η χιονόπτωση και η πτώση της θερμοκρασίας έχει περιορίσει την αγοραστική κίνηση.

Παράλληλα, με αφορμή την αναμενόμενη περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, οι δημότες προχωρούν  στη λήψη μέτρων για την προστασία των σωληνώσεων. Από σήμερα και τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις το ψύχος θα είναι έντονο και η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει πολύ κάτω από το μηδέν. Προβλέψεις κάνουν λόγο για θερμοκρασίες που θα αγγίξουν το -20 (!) στα ορεινά και το -10 στα πεδινά.
Xρήση αλυσίδων
Ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί την κατάσταση στο οδικό δίκτυο στις 08.30 της Περιφέρειας Θεσσαλίας εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανά Διεύθυνση Αστυνομίας:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
1) Επ. Οδός Μουζακίου – Λίμνης Πλαστήρα από 8ο χλμ. έως 13ο χλμ. (Τ.Κ. Κρυοπηγής έως Τ.Κ. Κερασιάς)
2) Επ. Οδός Καρδίτσας – Λίμνης Πλαστήρα από 10ο χλμ. (μέσω Μοσχάτου)
3) Επ. Οδός Καρδίτσας – Λίμνης Πλαστήρα από 15ο χλμ. (μέσω Καστανιάς)
4) Περιμετρικά της Λίμνης Πλαστήρα
5) Επ. Οδός Καρδίτσας – Άρτας από 35ο χλμ (Δ/νση Βατσουνιάς, θέση «ΤΥΜΠΑΝΟΣ»
6) Επ. Οδός Μουζακίου – Στεφανιάδας από 7ο χλμ (θέση Άγιος Νικόλαος)
7) Επ. Οδός Κέδρου – Ρεντίνας – Καρπενησίου από 46ο χλμ έως 62ο χλμ (θέση «ΖΑΧΑΡΑΚΗ»)