Η βία στον αθλητισμό ως φαινόμενο με πολλές κοινωνικές προεκτάσεις είναι το αντικείμενο μιας εργασίας του Γυμνασίου και Λυκειακών τάξεων της Μητρόπολης και με χαρά υποδεχθήκαμε στα γραφεία του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ” και στο στούντιο της Θεσσαλίας TV τους μαθητές και τους καθηγητές τους.
H συζήτηση (με πολύ εύστοχες προσεγγίσεις και ερωτήσεις από τα παιδιά), ήταν άκρως ενδιαφέρουσα, για ένα κεφαλαιώδες ζήτημα που αφορά στους πάντες.
Η τοξικότητα του αθλητικού περιβάλλοντος που έχει να κάνει κυρίως με τα έργα και τις ημέρες των παραγόντων, ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης και της πολιτείας, αλλά και η στάση της ίδιας της κοινωνίας, ήταν οι πτυχές που αναλύθηκαν.
Υπερτονίσαμε στην κουβέντα μας, ότι η δαιμονοποίηση του αθλητισμού, είναι η εύκολη διαπίστωση για ένα ζήτημα που έχει πολλά και βαθύτερα αίτια πέραν της αθλητική διεργασίας η οποία είναι χαρά και ύμνος στη ζωή κι όχι πόλεμος.
Τα τελευταία χρόνια άλλωστε το φαινόμενο της λεγόμενης “αθλητικής βίας”, έχει μεταφερθεί έξω από τους αθλητικούς χώρους, δεν αφορά καν μια αντιπαράθεση με αφορμή κάποιο συμβάν σε αναμέτρηση ομάδων, αλλά είναι τυφλή με εγκληματικά χαρακτηριστικά, όπως στην δολοφονία του Αλκη Καμπανού.
Γεγονός που αποδεικνύει ότι εδώ υπάρχουν πολύ βαθύτερα αίτια που έχουν να κάνουν ακόμη και με κατευθυνόμενη εκτόνωση μιας γενικότερης δυσαρέσκειας στην κοινωνία.
Πριν τα γραφεία του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ”, οι μαθητές επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΑΣΚ και είχαν μία εξίσου ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη και γενικό διευθυντή της ΚΑΕ Χρήστο Δεληγιάννη.
• Στις φωτογραφίες οι μαθητές του γυμνασίου και των λυκειακών τάξεων της Μητρόπολης με τους καθηγητές τους Μαρίνα Κυρίτση, Χαράλαμπο Γκουγκουλιά και Νίκο Νεοχωρίτη, στα γραφεία του ΑΣΚ και στο στούνιο της Θεσσαλίας TV.