Η φωτιά και κλοπές στις καπναποθήκες στο... μικροσκόπιο του ΕΒΕ και των Αρχών

Εν αναμονή του πορίσματος της Πυροσβεστικής βρίσκεται η Διοίκηση του Επιμελητηρίου για την φωτιά που ξέσπασε και έκαψε ολοσχερώς μία εκ των καπναποθηκών στον περιφερειακό της Καρδίτσας απέναντι από την Καρδιτσομάγουλα.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για την καπναποθήκη η οποία προορίζονταν να μετατραπεί σε μουσείο καπνού, εντός της οποίας υπήρχε παλιός εξοπλισμός που θα χρησιμοποιούνταν ως έκθεμα. Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κώστας Ζυγογιάννης στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, έχει διαπιστωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έγιναν κλοπές σίδερων αντιστήριξης στο σύνολο των καπναποθηκών και ήδη έχει υποβληθεί μήνυση κατά αγνώστων στην αστυνομία.

Τις επόμενες κινήσεις της Διοίκησης για τη φωτιά θα καθορίσει το πόρισμα της Πυροσβεστικής, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί εγγράφως για το συμβάν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο έχει παραχωρήσει τις καπναποθήκες στο Επιμελητήριο προς αξιοποίηση. Παράλληλα η Διοίκηση του ΕΒΕ προωθεί την περίφραξη των καπναποθηκών, το κόστος της οποίας αναμένεται να συζητηθεί το επόμενο διάστημα στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Έκθεση
Στο σώμα έγινε ενημέρωση και για την προωθούμενη διοργάνωση της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης σε συνεργασία με τη ΔΕΘ – Helexpo. Για το θέμα έγινε ενημέρωση αναφορικά με τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα με τη διοργανώτρια εταιρεία.
Όπως ενημέρωσε ο Οικονομικός Επόπτης κ. Κώστας Λαμπρόπουλος η Έκθεση σχεδιάζεται να υλοποιηθεί σε μεγάλη επαγγελματική τέντα και όχι στις καπναποθήκες κατόπιν συνεννόησης που έγινε με την Ηelexpo πριν την εκδήλωση της φωτιάς.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα.