Η Καρδίτσα τίμησε με λαμπρότητα την επέτειο της 25ης Μαρτίου (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Τον απελευθερωτικό Αγώνα και τη μνήμη των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 τίμησε σήμερα η Καρδίτσα με μεγαλειώδη παρέλαση.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε επί της οδού Καραϊσκάκη στο κέντρο της Καρδίτσας για να παρακολουθήσει και να χειροκροτήσει θερμά όλους τους παρελάσαντες.

Οι καλές καιρικές συνθήκες με έντονη ηλιοφάνεια βοήθησαν τους μαθητές να παρελαύνουν, καθώς γονείς και συγγενείς εξίσου να την απολαύσουν.

Αρχικά, την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική, έπειτα ακολούθησαν η Μπαντίνα και τμήματα του Μουσικού Σχολείου, και ο Ερυθρός Σταυρός. Έπειτα ακολούθησαν μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, οι οποίοι παρήλασαν άψογα επιβεβαιώνοντας την περήφανη καταγωγή τους.

Στη συνέχεια, σειρά είχαν τα τμήματα πολιτιστικών συλλόγων με τις όμορφες φορεσιές τους, ενώ οδηγοί, πρόσκοποι, τα μέλη της ραδιολέσχης Καρδίτσας και της Λέσχης 4χ4 έδωσαν ένα ξεχωριστό χρώμα στη παρέλαση και χειροκροτήθηκαν θερμά.

Παράλληλα, συγκίνηση και περηφάνια σκόρπισαν οι δόκιμοι του Κέντρου Εκπαίδευσης Ρούσσου. Οι δόκιμοι Στρατονόμοι παρήλασαν μπροστά στους χιλιάδες Καρδιτσιώτες που τους καμάρωσαν συγκινημένοι.

Το παρών στις επετειακές εκδηλώσεις έδωσαν ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, βουλευτές και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας.