Η μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε το 2017 για μικροπολιτικές λογικές

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Βλέποντας τις εικόνες από την εντυπωσιακή ομολογουμένως παρουσία των φίλων της Λάρισας στην πρώτη προπόνηση, διαπιστώνεις πόσο σπουδαία υπόθεση είναι το γήπεδο για κάθε ομάδα. Αν μάλιστα τυγχάνει να έχει λαϊκό έρεισμα, είναι αυτό που μπορεί να την απογειώσει!

H διάθεση των οπαδών της γειτονικής ομάδας ανέβηκε μόνο και μόνο από την επιστροφή στο AEL FC ARENA. Ούτε από τις μεταγραφές που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, ούτε από την προσδοκία που δίνει αυτή καθ’ αυτή η λειτουργία του συλλόγου τους.

Μόνο και μόνο όμως ότι υφίσταται ένα σύγχρονο γήπεδο που θα τη στεγάσει, το οποίο μπορεί να έχει ένα μπερδεμένο καθεστώς σ’ ο,τι αφορά την ιδιοκτησία, αλλά παρόλα αυτά κατασκευάστηκε για εκείνη, είναι από μόνη της μια τεράστια υπόθεση.

Όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τους συνειρμούς στην Καρδίτσα. Στην προσπάθεια, δηλαδή που έγινε πριν πέντε χρόνια να δρομολογηθεί ένα έργο που φαινόταν (και παραμένει) άπιαστο όνειρο! Ενα γήπεδο για την Αναγέννηση!

Όχι δεν θέλαμε κάτι χλιδάτο, αλλά ένα ποδοσφαιρικό γηπεδάκι με γύρω – γύρω εξέδρες που ήταν ένας απόλυτα εφικτός στόχος. Αρκεί, βεβαίως να υπήρχαν οι κατάλληλοι άνθρωποι που θα επιχειρούσαν να τον υλοποιήσουν!

Δεν υπήρχε μεγαλύτερη ευκαιρία από εκείνη που παρουσιάστηκε το 2017 με την πρόταση που έκανε η Αναγέννηση (και την υποστηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις) να πάρει τον χώρο στο παρατημένο στην τύχη του επί σειρά ετών γήπεδο της ΕΠΣΚ. Το “Τζουράσικ παρκ” όπως το βαφτίσαμε από τη στήλη!

Η συγκυρία όσο ποτέ ευνοϊκή, με πρόγραμμα χρηματοδότησης έτοιμο από την περιφέρεια για το ξεκίνημα, με καθολική απαίτηση του κόσμου, αλλά φρέναρε πάνω σε ακατανόητες λογικές της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Για λόγους δηλαδή μικροπολιτικούς και εγωϊστικούς, σκάλωσε μ’ αποτέλεσμα ουσιαστικά να βαλτώσει!

Επιλέχθηκε άλλος χώρος ύστερα από έναν χρόνο (δίπλα από το μουσικό γυμνασιο), έμπλεξε στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και η δουλειά πήγε στο… ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!!!

Αν εκείνο το βράδυ η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου έλεγε “ναι” στην πρόταση της Αναγέννησης, σήμερα μπορεί να είχαμε γήπεδο!!! Οπως άλλωστε συνέβη στο ίδιο χρονικό διάστημα στα γειτονικά Τρίκαλα που από το 2017 μέχρι το 2022 ολοκλήρωσαν και παρέδωσαν ένα σύγχρονο προπονητήριο στη Σωτήρα για τον ΑΟΤ!

Εμείς απλώς ανακυκλώσαμε τη μιζέρια μας! Ακόμη και τώρα όμως που πέρασε τόσος καιρός δίχως να γίνει κάτι, αν “τρέξουν” σωστά τα ζητήματα υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Είτε στο Μουσικό, είτε σ’ αυτό που είχε η ΕΠΣΚ και επέστρεψε στο Δήμο.

Τα ζητήματα βέβαια δεν…. τρέχουν από μόνα τους! Χρειάζονται ανθρώπους. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους φορείς αλλά και σε όλη την πόλη που θα πρεπε να διεκδικεί συντονισμένα και απαιτητικά…

——————————-

«Κατά το πουλί η φωλιά του και κατά τον άνθρωπο το σπίτι του»

Ελληνική παροιμία

• Ο “ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ” στις 27 Ιουνίου του 2017, την επομένη του Δημοτικού Συμβουλίου όπου η πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα της Αναγέννησης για παραχώρηση του χώρου στην Αγίου Νικολάου και δρομολόγηση εργασιών για το γήπεδο!