ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

H ομάδα όπως διαπιστώνουμε όλοι σ’ αυτές τις πρώτες αγωνιστικές είναι καλή. Μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερη με τις προσθήκες που θα υπάρξουν το Γενάρη. Δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τις υπόλοιπες που πρωταγωνιστούν, ίσα – ίσα, υπερτερεί σε κάποια σημεία!

Παρά το γεγονός ότι η γραφειοκρατία και το “ωχ αδερφέ” την έχουν ξεσπιτώσει μ’ αποτέλεσμα να έχει δώσει όλους τους αγώνες μέχρι στιγμής εκτός έδρας, ανταποκρίθηκε κατα τρόπο εντυπωσιακό. Τέσσερις νίκες και μία μόνο ήττα, ενώ αν προσθέσουμε το Κύπελλο έχουμε τρία “διπλά” (Μακεδονικός) απολογισμός, που ουδέποτε υπήρξε σε τόσο σύντομο διάστημα σε καμία σεζόν.

Οι διεκδικητές της πρώτης θέσης είναι συγκεκριμένοι και γνωστοί, ο τρόπος που αναδεικνύεται κάποιος πρώτος και κερδίζει την άνοδο γνωστός σε όλο τον… ελληνισμό, άρα, έχουμε να ασχοληθούμε κυρίως με το πιο βασικό κομμάτι της όλης υπόθεσης.

Ποιο είναι αυτό; Οι βοήθειες στον οικονομικό τομέα που μπορούν να δώσουν στη διοίκηση της Αναγέννησης και κυρίως στον Παπαδημητρίου που είναι μπροστά και τραβάει όλο το κουπί, πρόσωπα της περιοχής που κατέχουν υψηλές θέσεις.

Όπως γράψαμε σε χθεσινό σχόλιο η οικονομική αφαίμαξη στην αρχή της φετινής χρονιάς είναι τεράστια! Αν συνυπολογίσουμε τα λεφτά που έχουν μπει από τη Γ’ Εθνική όπου έγινε πρωταθλητισμός και πέρσι στη super league 2, πάμε για ρεκόρ!

Για όσους δεν το έχουν ή παριστάνουν πως δεν το έχουν αντιληφθεί, η λειτουργία της ομάδας και η αναρρίχησή της σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δεύτερη εθνική, δεν ήλθε από τον… ουρανό ούτε γιατί είμαστε λεβεντόπαιδα, αλλά χάρη σ’ αυτά τα χρήματα που ξοδεύτηκαν και ξοδεύονται και στην καθημερινή ενασχόληση όσων κρατούν τα ηνία!

Χωρίς όμως στηρίγματα και ουσιαστική βοήθεια, δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό το “δώσε”! Ηδη απ’ ο,τι πληροφορούμαι υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στον Παπαδημητρίου για την έλλειψη συμπαράστασης από εκείνους που θα μπορούσαν με ένα τηλεφώνημα να συμβάλουν, αλλά είναι… βαρύ το ακουστικό!

Ούτε να μεσολαβήσουν για κάποιες χορηγίες, ούτε να παρέμβουν με δυναμικό τρόπο για να προστατευτεί η ομάδα από το παρασκήνιο που παίζει και φέτος μπάλα ακόμη και στη γειτονιά μας. Μια ένδειξη, δηλαδή, ότι “είμαστε εδώ πρόεδρε, πάμε όλοι μαζί να βγάλουμε την ομάδα…”!

Έτσι ανεβαίνουν οι ομάδες κι όχι μόνο επειδή κάποιος “τρελός” θα βάζει τα λεφτά του. Οσο καλή κι αν είναι η Αναγέννηση στο γήπεδο, θα φθάσει μέχρι ένα σημείο και μετά θα την “πελεκήσουν” αν δεν υπάρξει σοβαρή στήριξη από εκείνους που μπορούν να τη δώσουν…

Η ευκαιρία που παρουσιάστηκε με την ανάληψη των ηνίων από τον Παπαδημητρίου να πάει εκεί που δεν πήγε ποτέ είναι μεγάλη. Ας μην “κάψουμε” λοιπον και αυτόν τον άνθρωπο πουλώντας μόνο “μυαλό”…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Απλά, λοιπόν, είναι τα πράγματα. Δεν βλέπουμε μουντιάλ για να κρίνουμε μόνο τα αγωνιστικά δρώμενα και όσα εξελίσσονται στο χορτάρι, ούτε τους “μεγάλους” της super league 1 που τα χουν λυμμένα όλα και παλεύουν για την πρωτιά και την εξουσία. Βλέπουμε super league 2 και πρωτάθλημα Λεουτσάκηδων.

Βοήθειες
Οπότε να μην παριστάνουμε τους ανήξερους για το πως μια ομάδα μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Ομαδάρα να έχει, αν δεν διαθέτει βοήθειες οικονομικές και την “πριονίζουν” από Κυριακή σε Κυριακή δεν θα τα καταφέρει να ανέβει.

Απλά και καθαρά
Αν υπάρχει ένας ή δυο τρεις που πληρώνουν σ’ ενα πηγάδι δίχως πάτο, δίχως ουσιαστική στήριξη από εκείνους που θα μπορούσαν να βοηθήσουν , θα την φάνε στη στροφή εκείνοι που έχουν τις άκρες. Τόσο απλά, τόσο καθαρά είναι τα πράγματα.

——————————

«Όσο δεν ζητάς βοήθεια, όλοι είναι πολύ πρόθυμοι»

«V» Άγνωστος συγγραφέας