ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Χιλιάδες άνθρωποι έγιναν χαρούμενοι προχθές, λίγο πριν τις 5 το απόγευμα,, από μία και μόνη στιγμή! Όταν ο Βαλάντης Κοζορώνης με θαυμαστή ψυχραιμία κι ενώ το βάρος της ευθύνης που είχε στους ώμους του ήταν τεράστιο, έστειλε τη μπάλα να κουνήσει απολαυστικά τα ολοκαίνουργια δίχτυα του Σταδίου!

Εκεί ακριβώς, πάνω στη… ρωγμή του χρόνου όπως γράψαμε στον τίτλο του χθεσινού ρεπορτάζ, χιλιάδες άνθρωποι ένιωσαν το ίδιο πράγμα κι έλαβε χώρα αυτό το εκστασιακό και ανεπανάληπτο… “ταρατατζουμ” συναισθημάτων!

Είναι γνωστό τοις πάσι. Το γκολ στο ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα όταν έρχεται τότε που μοιάζουν όλα να έχουν τελειώσει, είναι εφάμιλλο (ανώτερο υποστηρίζουν κάποιοι… ειδικοί!) του ερωτικού οργασμού!!!

Όταν βέβαια το επιτυγχάνει η ομάδα σου!  Οταν όμως το επιτυγχάνει ο αντίπαλος και μάλιστα σ’ αυτό το χρονικό σημείο είναι σα να… ανοίγει η γη να σε καταπιεί! Το ένιωσαν αυτό πολύ καλά οι φίλοι του Ηρακλή που ήταν στο Στάδιο, αλλά και τα μέλη της ομάδας τους!

Το χουμε νιώσει κι εμείς ουκ ολίγες φορές! Σαν χθες στις 4 Ιανουαρίου του 2017 στο τρισάθλιο – τότε – τερέν του Δημοτικού Σταδίου η Αναγέννηση ακριβώς στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων είχε κερδίσει πέναλτι στον αγώνα με τον Πανελευσινιακό που ήταν στο 0-0, αλλά αυτή τη φορά δεν είχε ευτυχή κατάληξη αφού απέκρουσε ο τερματοφύλακας παρά την ωραία εκτέλεση του Δημόπουλου.

Μια χρονιά αργότερα ένα άλλο εύστοχο πέναλτι του Λώττα στον αγώνα με τον Αρη στις καθυστερήσεις έριχνε την ομάδα από τη Β’ Εθνική και ουσιαστικά την έστελνε στο τοπικό και στην ανυποληψία!

Έχουμε λοιπόν, βιώσει καταστάσεις και καταστάσεις στη γηπεδική τελετουργία! Και από την καλή και από την ανάποδη! Κι όπως το γκολ είναι λυτρωτικό στο ποδόσφαιρο, ο κατελογισμός ενός πέναλτι στο τέλος μιας αναμέτρησης είναι κάτι άλλο, επίσης μοναδικό!

Εκείνη τη στιγμή σταματάει η… αναπνοή! Κι όσοι παίρνουν τη μπάλα για να το εκτελέσουν γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τον καθένα τι σημαίνει ευθύνη. Τι σημαίνει να έχουν όλοι στραμμένα τα μάτια πάνω σου και από το πως θα… κλωτσήσεις να εξαρτάται όχι μόνο το αποτέλεσμα ενός αγώνα, αλλά και ο συναισθηματικός κόσμος χιλιάδων!!!

Υπάρχουν παικταράδες και παικταράδες που μπορούν να κάνουν τη μπάλα κομπολόϊ, που όχι μόνο αποφεύγουν την ευθύνη της εκτέλεσης ενός πέναλτι, αλλά όταν το χτυπάει κάποιος συμπαίκτης τους γυρίζουν την πλάτη για να μη βλέπουν!!!

Γι’ αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους εκατομμύρια άνθρωποι, μέχρι και μεγάλοι στοχαστές και φιλόσοφοι λάτρεψαν το ποδόσφαιρο!

Όσοι έζησαν το προχθεσινό τρελό πανηγύρι στο δημοτικό στάδιο στη μεγάλη νίκη της Αναγέννησης που ήλθε μ’ αυτόν τον… εκστασιακό τρόπο θα συμφωνήσουν σίγουρα με τα παραπάνω…

—————————

«Η ηδονή βρίσκεται πρώτα στην προσμονή και μετά στη θύμηση»

Τζών Ρέυ – Αγγλος Φυσιοδίφης