Ικανοποιήθηκε η επιθυμία του απλού κόσμου

ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Φυσικά και η στήλη παραμέρισε από τη γνωστή της θέση, για να αφιερωθεί ολόκληρη η διπλανή σελίδα σ’ αυτό το ξεχωριστό γεγονός που αφορά σ’ ένα δικό μας παιδί, αλλά και στην ίδια την περιοχή!

Ο λόγος για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη που τελικά κόντρα σε διάφορες φήμες (και απερίγραπτες τοποθετήσεις) που κυκλοφορούσαν προχθές, επιλέχθηκε από την ΕΟΑ να κρατήσει τη σημαία της Ελληνικής αποστολής μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι!

Δεν είμαστε απ’ αυτούς που πουλάμε “εθνιλίκι”, ούτε μας αρέσει η υπερεκμετάλλευση συμβόλων και επίσης δεν πιστεύουμε πως αποτελούμε τον ομφαλό της γης και τον περιούσιο λαό! Τα αφήνουμε όλλα αυτά για τους… επαγγελματίες “πατριώτες”!

Εκείνους τους πατριώτες, ξέρετε, που είναι έτοιμοι να βάλουν περικεφαλαίες στο… “κουβεντασιόν”, αλλά μόλις θα καθίσει η στραβή… αυτοεξορίζονται στα Παρίσια!

Κατά συνέπεια δεν είμαστε και απ’ αυτούς που πιστεύουμε ότι όσοι σηκώνουν τη σημαία είναι οι εκλεκτοί κι όλοι οι άλλοι για τον σωρό! Όλα τα παιδιά που πηγαίνουν στη Γαλλία έχουν τον απόλυτο σεβασμό, θαυμασμό και εκτίμηση μας. Ακόμη κι όσοι δεν κατόρθωσαν να πάνε αλλά το πάλεψαν! Να εξηγούμαστε, λοιπόν, για να μην παρεξηγούμαστε…

Ωστόσο δεν το κρύβω (διατί να το κρύψωμεν άλλωστε!) οτι ένιωσα πολύ όμορφα όταν πληροφορήθηκα χθες βράδυ βλέποντας τον ημιτελικό του γιούρο ότι η δική μας Αντιγόνη θα είναι σημαιοφόρος της Ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Το ίδιο πιστεύω ένιωσαν όλοι οι Καρδιτσιώτες ή μάλλον για να ακριβολογώ, όσοι χαίρονται με τις επιτυχίες των γειτόνων τους και δεν εύχονται να τους… ψοφήσει η “κατσίκα”!

Είναι υπέροχο να δούμε ένα δικό μας καθημερινό κορίτσι της διπλανής πόρτας να μπαίνει με τη σημαία της χώρας μας στην τελετή έναρξης μιας μεγάλης διοργάνωσης. Είναι μία δικαίωση και αναγνώριση για την ίδια και τον υπερβατικό αγώνα που έχει κάνει.

Απ΄ ό,τι παρατηρούμε, μάλιστα, το χαίρεται και η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου διότι απλούστατα η Αντιγόνη δεν είναι μόνο μια σπουδαία αθλήτρια που έδωσε μεγάλες διακρίσεις, αλλά κι ένας εξαίρετος χαρακτήρας. Μία μαχήτρια της ζωής. Κι αυτό είναι που έπαιξε τον καθοριστικότερο ρόλο στην καθολική εκτίμηση που απολαμβάνει.

Τώρα για τα… λεβεντόπαιδα της ΕΟΑ, γράψαμε και χθες αλλά και παλαιότερα. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι γιατί θα “χαλάσουμε” την ατμόσφαιρα. Δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι διαφορετικό στις επιλογές! Τώρα την τιμούν την Αντιγόνη, όταν όμως πάλευε ολομόναχη χωρίς καμια υποστήριξη την “έκοψαν” από την αποστολή λόγω… ηλικίας!

Δεν θα μπορούσαν, από τη στιγμή που αρνήθηκαν ο Τεντόγλου και η Στεφανίδη λόγω επιβαρυμένου προγράμματος, να μην καταλήξουν σ’ αυτή και στον Γιάννη!

Έκοψαν και αντιδράσεις με κάποιες… διαρροές και τελικά πήγαν – έστω και με πλειοψηφία – με τις επιθυμίες του κόσμου.

—————————–

«Με νόμισες παλίρροια κι ήμουν κατακλυσμός»

Βίκτωρ Ουγκώ – Γάλλος συγγραφέας