Ηλεκτρονική απάτη σε βάρος Σοφαδιτών με ψεύτικη παραγγελία λιπασμάτων

«Φτερά» έκαναν 18.000 ευρώ από τον λογαριασμό 60χρονης γυναίκας και του γιου της στους Σοφάδες Καρδίτσας, οι οποίοι έπεσαν θύματα επιτήδειων.

Οι άγνωστοι δράστες είχαν στήσει καλοστημένη απάτη. Το περασμένο Σάββατο ο γιος της 60χρονης ο οποίος διατηρεί κατάστημα δέχτηκε τηλεφώνημα στο κινητό του από άγνωστο, ο οποίος του παρουσιάστηκε ως υποψήφιος αγοραστής.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους και αφού προχώρησε ο άγνωστος άνδρας σε παραγγελία προϊόντων και συγκεκριμένα λιπασμάτων, ζήτησε τον λογαριασμό τραπέζης έτσι ώστε να καταθέσει τα χρήματα.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, του έδωσε το iban έτσι ώστε να πραγματοποιήσει την μεταφορά. Ωστόσο, ο ίδιος δέχτηκε μήνυμα στο κινητό του, υποτίθεται από την τράπεζα στην οποία διατηρούσε τον λογαριασμό του -στον οποίο συνδικαιούχος ήταν και η μητέρα του- όπου περιείχε ένα link.

Όταν εκείνος το πάτησε του άνοιξε μια σελίδα που προσομοίαζε με σελίδα της τράπεζας εκεί όπου έπρεπε να πληκτρολογήσει το username και το password του. Εκείνος τα έβαλε και τότε οι δράστες μετέφεραν 18.000 ευρώ από τον λογαριασμό του σε λογαριασμό που ανήκε σε αλλοδαπό.

Αμέσως μετά έγινε αντιληπτή η απάτη με αποτέλεσμα η 60χρονη να πάει στη Αστυνομία να καταγγείλει το περιστατικό και να καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων.