Άλλη μια παρέμβαση πραγματοποίησε το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας, στην οποία συμμετείχαν συλλογικότητες, πολιτικές οργανώσεις αλλά και απλοί Καρδιτσιώτες, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση στην πλατεία Πλαστήρα.

Αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά το δικαίωμα στη διαδήλωση, στην πολιτική και κινηματική δράση που μπαίνει πιο έντονα από ποτέ στους καιρούς της πανδημίας όπου δαιμονοποιείται ακόμη και η συνάθροιση!

Στην παρέμβαση επίσης ζητήθηκε η απόσυρση όλων των κατηγοριών και η διαγραφή των εξοντωτικών προστίμων που επιβλήθηκαν για διάφορες δράσεις και διαδηλώσεις σε ανθρώπους που αγωνίζονται.

Στο χώρο συλλέχθηκαν και υπήρχαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Αναλυτικά το κείμενο της παρέμβασης που μοιράστηκε στην πλατεία τονίζει τα εξής:

«Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαδήλωση την πολιτική και κινηματική δράση.
Δεν πήραμε ποτέ άδεια για να αγωνιστούμε!

Στους καιρούς υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, η κρατική πολιτική διαχείριση της πανδημίας μας βρίσκει με χιλιάδες νεκρούς, με εκατοντάδες να ζουν σε άθλιες συνθήκες, κλεισμένους στο σπίτι -κι αυτό εάν έχουμε σπίτι-, με ένα διαλυμένο σύστημα υγείας, με ελλιπή μέτρα σε φυλακές, χώρους κράτησης μεταναστών, ΜΜΜ, σχολεία, χώρους δουλειάς κ ά., με τα ΜΜΕ διαρκώς να τρομοκρατούν και να ξεπλένουν την κρατική ευθύνη. Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ασφυκτικό καθεστώς απαγορεύσεων και τρόμου. Επιλέγεται ως λύση στην πανδημία η ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, η αστυνομοκρατία, η ποινικοποίηση των διαδηλώσεων, οι συλλήψεις και οι διώξεις, το ξύλο, τα χημικά, η οικονομική τρομοκρατία των εξοντωτικών προστίμων και οι κλήσεις για απολογία που στέλνονται για διάφορες κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα. Και όλα αυτά συνεπικουρούμενα από αντίστοιχα νομοσχέδια, που επιχειρήθηκαν να περάσουν στη «ζούλα» εν μέσω πανδημίας, επιχειρείται να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις και ποινικοποιείται η πολιτική και κινηματική δράση. Μία επιδίωξη που περιτυλίγεται με διάφορες άλλες πρόσφατες αποφάσεις, όπως το τελευταίο ΦΕΚ απαγορεύσεων των συναθροίσεων και τα διάφορα διατάγματα του αρχηγού της αστυνομίας με πρόσχημα την πανδημία.

Ως Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας, με θάρρος και αυταπάρνηση μαζί με άλλους αγωνιστές και αγωνίστριες της πόλης μας, δώσαμε τη μεγάλη μάχη της απειθαρχίας και του σπασίματος στην πράξη, της χουντικής έμπνευσης «απαγόρευσης των συναθροίσεων», που είχε ως στόχο, την απαγόρευση των διαδηλώσεων για τα 47 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, πραγματοποιώντας συγκέντρωση και πορεία. Η κίνησή μας αυτή ήρθε άμεσα αντιμέτωπη με τον κατασταλτικό μηχανισμό ο οποίος προχώρησε στην επιβολή 11 προστίμων και σε κλητεύσεις προς απολογία των διαχειριστών της σελίδας μας. Γεγονότα που φυσικά δεν μας πτόησαν, αλλά μας πείσμωσαν ακόμη περισσότερο για τις επόμενες φορές που ξαναβρεθήκαμε αλλά και γι αυτές που θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους του αγώνα.

Και αυτό γιατί αναγνωρίζουμε πως οι τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις και η επιβολή μιας σύγχρονης «χούντας», ουδεμία σχέση έχουν με την καταπολέμηση της πανδημίας, για την οποία μάλιστα δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο. Πρόκειται, για μια στρατηγική τρομοκράτησης, καταστολής και διάλυσης των κινημάτων και των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, ώστε όλοι εμείς, ο λαός, να πληρώσουμε τα σπασμένα της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Ήδη, προετοιμάστηκαν μια σειρά από αντιδραστικά νομοσχέδια (βλ. νομοσχέδιο για την παιδεία, εργασιακό νομοσχέδιο, 10-ωρο εργασίας, νέο πτωχευτικό κώδικα, τηλεκπαίδευση, λεηλασία του φυσικού κόσμου, πολεμικές προετοιμασίες) με τα οποία κυβέρνηση, κράτος και κεφάλαιο επιτίθενται ανηλεώς, επιχειρώντας την ολοένα και μεγαλύτερη εκμετάλλευση και καταπίεσή μας. Δεν θα τους το επιτρέψουμε.

Αναγνωρίζουμε, πως ζούμε σε μια καινούργια κατάσταση, στην οποία ο κρατικός αυταρχισμός και οι επιθέσεις του, θα κλιμακώνονται μέρα με τη μέρα. Σ’ αυτές τις συνθήκες, ως Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας, θα είμαστε παρόντες σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη, σε κάθε αγώνα. Παρά την τρομοκρατία, τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας και των διαδηλώσεων, το ξύλο, τα χημικά, τις εκατοντάδες προσαγωγές, τις συλλήψεις, τα χιλιάδες ευρώ προστίμων, δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Απαιτούμε την απόσυρση όλων των διώξεων και τη διαγραφή των εξοντωτικών προστίμων. Λέμε ΟΧΙ στην καταστολή και ποινικοποίηση των πολιτικών και ταξικών αγώνων. ΟΧΙ στην εκμετάλλευση της πανδημίας για την επίθεση στα δικαιώματα και τις ελευθερίες. Να κρατήσουμε το οδόφραγμα για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση ανοιχτό.

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ
ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΚΡΑΤΟΣ & ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ»

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΓΩΝΑ

ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΖΩΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ