Κ. Μητσοτάκης: Μετεγκατάσταση στη νέα Μεταμόρφωση, χωρίς απαλλοτριώσεις περιουσιών με διατήρηση των παλιών οικιών

* «Θέλω να ελπίζω ότι οι κάτοικοι του Βλοχού θα πάρουν μια αντίστοιχη απόφαση» είπε ο Πρωθυπουργός *Ικανοποίηση από την πλευρά των κατοίκων

Τη βούληση της Κυβέρνησης για τη δημιουργία της νέας Μεταμόρφωσης, με τη συνδρομή του ΣΕΒ που θα αναλάβει τη χορηγία κατασκευής των νέων οικιών ανακοίνωσε σήμερα (8/12) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλημμυρόπληκτη Μεταμόρφωση του Δήμου Παλαμά.

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους κατοίκους του χωριού ότι η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν προτίθεται να απαλλοτριώσει περιουσίες. «Ταυτόχρονα όμως εξήγησα ότι τα σπίτια αυτά τα οποία μπορούν ενδεχομένως να χρησιμοποιούνται το καλοκαίρι, προφανώς δεν μπορούν να τύχουν της ίδιας φροντίδας και της ίδιας προστασίας που θα τύχει η νέα Μεταμόρφωση, ένας οικισμός δηλαδή ο οποίος θα κατοικείται όλο τον χρόνο».

Ο πρωθυπουργός μετέβη στη Μεταμόρφωση αμέσως μετά τα εγκαίνια του έργου της ύδρευσης της ανατολικής πλευράς του Ν. Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου.
Μετά την κλειστή σύσκεψη που είχε στο χωριό, δήλωσε ότι «βούληση της κυβέρνησης είναι, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν και το έχουν αποφασίσει με δημοκρατικές διαδικασίες, να φτιάξουμε μια καινούργια Μεταμόρφωση σε μια έκταση που έχει ηδη εντοπιστεί. Άμεσα θα μελετηθεί η καταλληλότητά της. Να δώσουμε επιτέλους μια οριστική λύση μετεγκατάστασης ενός χωριού που δεν πλημμυρίζει για πρώτη φορά».

«Θέλω να ελπίζω ότι οι κάτοικοι του Βλοχού θα πάρουν μια αντίστοιχη απόφαση. Δεν θα κάνουμε τίποτα ως κυβέρνηση αν δεν εξασφαλιστεί η ομόθυμη επιθυμία των κατοίκων να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση» είπε μεταξύ άλλων.

Με τη συνδρομή του ΣΕΒ
Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η νέα Μεταμόρφωση θα είναι «πολύ καλύτερη και πολύ πιο σύγχρονη» και θα γίνει με τη στήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) που θα αναλάβει την ευγενική χορηγία της κατασκευής των σπιτιών.

Ικανοποίηση στους κατοίκους
Απόλυτα ικανοποιημένοι από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού εμφανίζονται οι κάτοικοι της περιοχής, όπως δήλωσε στον «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος της κοινότητας Πέτρος Κοντογιάννης. Πλέον, συνέχισε, ζητούμενο είναι να προχώρησουν άμεσα οι διαδικασίες και παράλληλα να καταβληθεί επίδοτηση ενοικίου μέχρι να κατασκευαστούν οι νέες οικίες.