Κ. Τέλιος: Να χορηγηθεί στεγαστικό επίδομα σε φοιτητές πλημμυροπαθών οικογενειών του Ν. Καρδίτσας

Τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος σε φοιτητές πλημμυροπαθών οικογενειών που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις ζητά με επιστολή του προς τους αρμόδιου Υπουργούς Παιδείας και Οικονομίας ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας Κωνσταντίνος Τέλιος.
Η επιστολή κοινοποιείται προς τους βουλευτές του Νομού.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:
«Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και γενικότερα η Θεσσαλία έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από ακραία καιρικά φαινόμενα (Ιανό, Daniel, Εlias, Διομήδη), τα οποία δημιούργησαν επιπρόσθετα σοβαρά οικονομικά προβλήματα στις οικογένειες σε συνδυασμό με την πολυετή οικονομική κρίση στη χώρα μας.
Η επιστολή μας αυτή αφορά στις οικογένειες πλημμυροπαθών, κυρίως από την κακοκαιρία Daniel του νομού Καρδίτσας (αλλά και της Θεσσαλίας γενικότερα), που σπουδάζουν παιδιά σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδος και δεν δικαιούνται το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα, λόγω των περιορισμών που θέτουν τα κριτήρια χορήγησής του.
Η παρούσα πρόταση αφορά στο να δοθεί το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα έτους 2023-2024 σε φοιτητές, που οι οικογένειες τους έχουν πληγεί από την κακοκαιρία «Daniel», στο Νομό Καρδίτσας αλλά και γενικότερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ανεξάρτητα του οικογενειακού εισοδήματος και της περιουσιακής κατάστασης, ώστε να καταστούν δικαιούχοι και να βοηθηθούν.
Παρακαλούμε όπως εξετάσετε με ιδιαίτερη ευαισθησία το αίτημα αυτών των οικογενειών και μεριμνήσετε στο μέτρο του εφικτού για την ικανοποίησή του, καθώς τα τελευταία χρόνια οι κάτοικοι της ΠΕ Καρδίτσας αντιμετωπίζουν πληθώρα δυσκολιών με σοβαρές ψυχοκοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.»