Καιρός: Πάνω από 30 βαθμοί σήμερα στην Αττική -Αποπνικτικό τοπίο με ζέστη και σκόνη -Πότε θα υποχωρήσει

Δύο ημέρες υπομονή θα πρέπει να κάνει η χώρα για να μπορέσει τελικά να ξεφύγει από το σύννεφο της αφρικανικής σκόνης που την έχει σκεπάσει εδώ και μέρες.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αν και σήμερα θα είναι μία ακόμα δύσκολη ημέρα με υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης σκόνης, από το βράδυ, αλλά και από αύριο το φαινόμενο θα αρχίσει να υποχωρεί σταδιακά από τη χώρα.

Σήμερα πάντως θα είναι και μία από τις πιο ζεστές ημέρες καθώς σε πολλά σημεία της χώρας το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς με την Κρήτη να είναι πρωταθλήτρια καθώς αναμένεται τοπικά η θερμοκρασία να φτάσει ακόμα και τους 35 βαθμούς. Στη Δυτική Ελλάδα αναμένονται 33άρια, ενώ στην Αττική θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Αρνιακός: Την Πέμπτη θα είναι η καθαρή ημέρα

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για υπομονή μέχρι την Τετάρτη, καθώς τότε θα ξεκινήσει να απομακρύνεται η σκόνη. Την Πέμπτη θα είναι η καθαρή ημέρα.

Γιαννόπουλος: Ερχονται πιο καθαρές ημέρες, αλλά θα χρειαστεί να κάνουμε λίγη υπομονή

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος από την ΕΡΤ τόνισε πως πράγματι έρχονται πιο καθαρές ημέρες, αλλά θα χρειαστεί να κάνουμε λίγη υπομονή. «Στην Αθήνα θα έρθει σκόνη σήμερα, αλλά από τα ξημερώματα σιγά σιγά θα αρχίσει να απομακρύνεται. Το θερμόμετρο θα είναι πάνω από 30 και στη δυτική Ελλάδα 33. Στην Κρήτη μπορεί και 35. Στην Αττική θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Μαρουσάκης: Από Πέμπτη θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα

Και σήμερα θα είναι μία ημέρα με αρκετή ζέστη, αλλά σήμερα και αύριο θα έχουμε αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Από Πέμπτη θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα, τόνισε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης στο OPEN.

Χριστίνα Σούζη: Εως 32 βαθμοί στην Αττική

Από την πλευρά της η Χριστίνα Σούζη στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως η θερμοκρασία θα φτάσει 33-34 στην κεντρική Ελλάδα. Στην Αττική έως και 32 βαθμούς.

Πηγή: iefimerida.gr