Καλλιεργούσε κάνναβη σε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο μέσα σε αγρόκτημα στην Καρδίτσα (φώτο)

Αυτοσχέδιο θερμοκήπιο εντοπίστηκε μέσα σε αγρόκτημα στην Καρδίτσα, εντός του οποίου καλλιεργούνταν 2 δενδρύλλια κάνναβης πλήρους ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, στη σύλληψη ενός ημεδαπού προχώρησαν σήμερα το πρωί αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν 7.360,1 γραμμάρια ακατέργαστης αποξηραμένης και κατεργασμένης κάνναβης, 4.998 γραμμάρια κλώνων κάνναβης και μια ζυγαριά.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο δράστης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και σε έλεγχο που του διενεργήθηκε, κατελήφθη να κατέχει, μέσα σε πακέτο τσιγάρων, αποξηραμένη κάνναβη, βάρους 2 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε σε αγρόκτημα, ιδιοκτησίας του, εντοπίστηκε αυτοσχέδιο θερμοκήπιο, μέσα στο οποίο καλλιεργούνταν 2 δενδρύλλια κάνναβης μεγάλου βάρους και πλήρους ανάπτυξης, ύψους 3,01 και 2,79 μέτρων, αντίστοιχα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Περαιτέρω, σε αποθήκη εντός του αγροκτήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: τρία πλαστικά βαρέλια που περιείχαν 31 ανισοβαρείς συσκευασίες με ποσότητες αποξηραμένης ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -7- κιλών και -331- γραμμαρίων, κλώνοι κάνναβης με φύλλα και φούντες κάνναβης, συνολικού βάρους -4- κιλών και -998- γραμμαρίων, κρεμασμένοι σε σχοινί προς αποξήρανση, καθώς και μία ζυγαριά.

Επίσης, σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-4- συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -9,4- γραμμαρίων και

-2- συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού βάρους -17,7- γραμμαρίων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας.