ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Έχουν περάσει ήδη έξι ημέρες από τότε που η super league 2 αποφάσισε ομόφωνα τη διακοπή του πρωταθλήματος για τον εμπαιγμό του Αυγενάκη με τα χρήματα απο τη φορολόγηση του στοιχήματος!

Μετά τις πρώτες σκληρές ανακοινώσεις, τις καταγγελίες σχεδόν από το σύνολο των ομάδων της κατηγορίας και την κατακραυγή για το απροκάλυπτο “άδειασμα” που υπέστησαν, ακολούθησαν οι δηλώσεις του υφυπουργού (βλέπε ρεπορτάζ πιο πάνω) και στη συνέχεια επικράτησε η απόλυτη… ησυχία!

Σιγή ασυρμάτου! Ούτε φωνή ούτε ακρόαση! Ποιος ζει ποιος πεθαίνει στην κατηγορία ουδείς ασχολείται! Ούτε φυσικά τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης που πλέον έχουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα να διερευνήσουν και να αναδείξουν!

Αφοσιώθηκαν εξολοκλήρου και καθημερινά τις τελευταίες ημέρες με το μέτρημα του ύψους των δοκαριών στο γήπεδο του Περιστερίου! Αποκαλυπτικά ρεπορτάζ και άρθρα για το πόσοι ήταν τελικά οι… πόντοι που υπολείπονταν στο μέτρημα της μεζούρας!!!

Η πολιτεία από την πλευρά της δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί της, αφού η πίεση που ασκείται ουσιαστικά είναι ανύπαρκτη. Δεν έχει να κάνει άλλωστε με ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για να ζοριστεί, αλλά κυρίως με την περιφέρεια την οποία ούτως η άλλως την έχει γραμμένη εκεί που δεν πιάνει μελάνι!

Γι’ αυτό έχει βάλει βέβαια το χεράκι της και η ίδια η περιφέρεια. Όταν βλέπεις επαρχιώτες να “σφάζονται” μεταξύ τους για το αν έχει δίκιο η ΑΕΚ που μέτρησε τα δοκάρια ή οι αντίπαλοί της που δήθεν επικαλούνται την ηθική, γιατί να μην κάνουν οι “μεγάλοι” πάρτι σε βάρος τους;

Όταν οι ομάδες των πόλεων είναι παρατημένες στην τύχη τους, τις ακολουθούν ελάχιστοι και τις χρηματοδοτούν κάποιοι “τρελοί”, γιατί οι πολλοί τρέχουν πίσω από το πάλαι ποτέ ΠΟΚ και τη Θεσσαλονίκη, πως ν’ αποκτήσουν δυναμική ν’ αντιδράσουν σε όσα προκλητικά γίνονται εις βάρος τους;

Το μόνο που επιδιώκουν είναι να μπορέσουν κάποια στιγμή να γίνουν “δορυφόροι” των κουμανταδόρων της μπάλας! Να μπουν σε κάποιο άρμα για να διασφαλίσουν την επιβίωση!

Έλα όμως που υπάρχει έντονος ανταγωνισμός! Ποδοπατούνται στην εκδούλευση για να διασφαλίσουν την εύνοια των ισχυρών! Ανάλογα πως θα ξυπνήσουν οι τελευταίοι αποφασίζουν ποιος κάθε φορά θα είναι ο εκλεκτός…

Κι αυτός ο κύκλος καταλήγει σε μια φαυλότητα κι ένα αδιέξοδο όπως κακή ώρα αυτό που ζούμε τώρα στη δεύτερη επαγγελματική εθνική (παρακαλώ) κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου!

Όπως διαπιστώνετε από τα κυρίαρχα θέματα στην αθλητική επικαιρότητα η… μεζούρα έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από το εν λόγω πρωτάθλημα που μάλλον δεν απασχολεί κανέναν!!!

Ένα πρωτάθλημα που έχει εκπρόσωπο τον Λεωνίδα! Ενα πρωτάθλημα που το έχουν αφήσει στην τύχη του ακόμη και οι ίδιοι οι φίλαθλοι των ομάδων που συμμετέχουν σ’ αυτό…

————————–

«Οι μεγάλοι είναι μεγάλοι μόνο επειδή εμείς είμαστε γονατιστοί»

Ετιέν Ντε Λα Μποετί – Γάλλος συγγραφέας