Ο πόνος για τον 18χρονο Απ. Καλογεράκη έγινε προσφορά, με τη δωρεά και τοποθέτηση αυτόματου απινιδωτή (φωτό και βίντεο)

Ο πόνος της οικογένειας του άτυχου 18χρονου Απόστολου Καλογεράκη που αιφνιδίως έφυγε από τη ζωή στις αρχές του έτους, έγινε προσφορά προς την τοπική κοινωνία με τη δωρεά ενός αυτόματου απινιδωτή που τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Ο 18χρονος Απόστολος έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή στις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς, φίλους και την τοπική κοινωνία της Καρδίτσας.

Η μητέρα του που εργάζεται στο ΕΚΑΒ Kαρδίτσας και η αδελφή του, προχώρησαν στη σημαντική δωρεά ενός αυτόματου απινιδωτή, ο οποίος τοποθετήθηκε έξω από την είσοδο του τραπεζικού καταστήματος της Alpha Bank. Με τον τρόπο αυτό εξόπλισαν το πολυσύχναστο κέντρο της πόλης με ένα πολύτιμο εργαλείο που μπορεί να σώσει ζωές. Να σημειωθεί, όπως ανέφεραν αρμόδιοι στο «Νέο Αγώνα» ότι η εγκατάσταση διαθέτει συναγερμό και ο απινιδωτής ειδικό σύστημα GPS το στίγμα του οποίου εντοπίζεται ανά πάσα στιγμή άμεσα.

Παρουσία των δύο δωρητριών, εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ προχώρησαν σε εκπαιδευτική δράση ενημέρωσης σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Απινιδωτή. Στόχος της δράσης ήταν αφενός να τιμήσουν τη μνήμη του Απόστολου Καλογεράκη, αφετέρου οι πολίτες να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας τη κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη των διασωστών του ΕΚΑΒ.