Τίποτα δεν είναι αυτονόητο...

Η κύρια είδηση του Κυριακάτικου φύλλου της εφημερίδας ήταν φυσικά η ιστορική άνοδος του ΑΣΚ στην πρώτη εθνική κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Από κάτω παραθέσαμε στοιχεία που δείχνουν ότι ο Νομός Καρδίτσας είναι προτελευταίος στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα σε βάθος 20ετίας (2000- 2019).

Η… αντίθεση των δύο αυτών ειδήσεων δείχνει την τεράστια συμβολή που έχει ο αθλητισμός στην τοπική κοινωνία.
Παράλληλα όμως δείχνει την μεγάλη επιτυχία του ΑΣΚ, της διοίκησης και των ανθρώπων που έτρεξαν με αγάπη, κόπο και χρήμα την δύσκολη αυτή προσπάθεια και φυσικά του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας. Ομοίως φυσικά και με τη νέα προσπάθεια που γίνεται στο ποδόσφαιρο με την Αναγέννηση, η οποία φέτος πρωταγωνίστησε στη Β’ Εθνική και στο Κύπελλο Ελλάδος. Προσπάθεια η οποία αποτελεί παρακαταθήκη για την επόμενη αγωνιστική χρονιά.
Την υπερβατική αυτή για τα δεδομένα του τρόπου προσπάθεια που καταβάλλουν οι συμπατριώτες μας μέσα από τους αθλητικούς συλλόγους, φορείς και κοινωνία πρέπει να την αγκαλιάζουμε και να τη στηρίζουμε. Τα σημειώνουμε αυτά διότι τίποτα δεν είναι αυτονόητο, καθώς την ίδια στιγμη άλλοι Νομοί πιο… πλούσιοι απουσιάζουν παντελώς από τον αθλητικό χάρτη της χώρας…
Κ.Π.