Κινητοποίηση για το υποστελεχωμένο ακτινολογικό εργαστήριο του Νοσοκομείου

Την παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών προκειμένου να επιλυθεί το μείζον πρόβλημα της υποστελέχωσης του ακτινολογικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου Καρδίτσας ζήτησαν οι υγειονομικοί και εκπρόσωποι τοπικών φορέων, οι οποίοι συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε χθες το πρωί μπροστά στη πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών.

Σε δηλώσεις του στο «Νέο Αγώνα» ο κ. Έκτορας Γάζος, Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Καρδίτσας, ανέφερε ότι οι υγειονομικοί βρίσκονται ξανά στη Πύλη του Γενικού Νοσοκομείου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το μείζον θέμα του ακτινολογικού τμήματος, καθώς είναι στελεχωμένο μόνο από δύο ακτινολόγους.

«Ο ένας γιατρός βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια, και ο δεύτερος συμπλήρωσε πέντε συνεχόμενα 24ωρα εφημερίας. Έτσι, το νοσοκομείο έμεινε το Σαββατοκύριακο δίχως εφημερεύοντα ακτινολόγο. Δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί ένα υπερηχογράφημα, ενώ οι αξονικές τομογραφίες στέλνονταν στο Νοσοκομείο των Τρικάλων για να πάρουμε online απαντήσεις και γνωματεύσεις. Αυτή είναι επικίνδυνη κατάσταση στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, το έχουμε επισημάνει πολλές φορές. Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, η πολιτική της κυβέρνησης είναι εγκληματική για τους πολίτες που έχουν ανάγκη το Δημόσιο σύστημα υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του Νέου Αγώνα.