Ο ΑΣΚ πέτυχε μία ανεπανάληπτη επιτυχία και για πρώτη φορά στην ιστορία ένας σύλλογος θα εκπροσωπήσει την περιοχή της Καρδίτσας στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία του μπάσκετ.

Η ομάδα της Καρδίτσας βρίσκεται στην αναμονή το τελευταίο διάστημα για την εξέταση του φακέλου της από την αρμόδια επιτροπή προκειμενου να πάρει το ‘’οκ’’ για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της basket League.

Το τελευταίο διάστημα είχαμε  θέματα με τις αδειοδοτήσεις , με ΑΕΚ,‘Αρη και Απόλλωνα Πάτρας να παίρνουν πιστοποιητικό συμμετοχής σε δεύτερο βαθμό.Εν αντιθέσει με την ΚΑΕ Λάρισα η οποία ενώ έκανε εντυπωσιακή πορεία προς το τέλος του πρωταθλήματοςκαι τερμάτισε στην 4η θέση της κατάταξης,ο φάκελός της θεωρήθηκε ελλιπής και  δεν της χορηγήθηκε πιστοποιητικό συμμετοχής.

Ο φάκελος του ΑΣΚ θα εξετασθεί από την αρμόδια επιτροπή αδειοδότησης στις 11 Ιουλίου. Οπότε μέχρι τότε η ομάδα της Καρδίτσας που έχει κάνει και όλες τις ενέργειες για να μετατραπεί σε ΚΑΕ, θα περιμένει.

Αυτό σημαίνει ότι ‘’φρενάρει’’ και ο αγωνιστικός σχεδιασμός της ομάδας.
 Η αδειοδότηση αποτελεί και το ‘’κλειδί’’ που θα ‘’ξεκλειδώσει’’ όλα τα υπόλοιπα θέματα και θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός. Πάντως ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι πολύ κοντά για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας , ενώ μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, θα πάρει μπροστά  και ο αγωνιστικός σχεδιασμός.