Κορυφαία και στην ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη μαζί με τον Μίλτο Τεντόγλου

Κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς και στην ψηφοφορία του ΣΕΓΑΣ αναδείχθηκε η συμπολίτισσα Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με όσα απίθανα έκανε μέσα στο 2022.

Μαζί της, στους άνδρες, ο τρομερός και φοβερός Μίλτος Τεντόγλου. Δύο παιδιά δηλαδή που πέρα από τις σπουδαίες επιτυχίες μας έδειξαν και πολλά πράγματα σχετικά με τη στάση ζωής!

Η Αντιγόνη ψηφίστηκε από 5.033 φίλους του στίβου, ενώ ακολούθησε η “ασημένια” πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη με 3.209 ψήφους και η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό Ελίνα Τζένγκο με 2.226 ψήφους.

Ο Τεντόγλου αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού, πρωταθλητής Ευρώπης στον ανοιχτό, ήταν δεύτερος στο Παγκόσμιο ανοιχτού, ενώ κατέκτησε και το διαμάντι στους αγώνες της σειράς Diamond League.

Δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου και τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο του Όρεγκο ήταν ο πλούσιος απολογισμός της χρονιάς για την δική μας Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που στη διάρκεια του έτους σημείωσε και πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Τεντόγλου συγκέντρωσε 8.429 ψήφους και ακολούθησαν ο πρωταθλητής της σφυροβολίας Χρήστος Φραντζεσκάκης (1.378) και ο Καρδιτσιώτης πρωταθλητής του βάδην Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (560).