Έχοντας γίνει κάτι σαν τουριστική ατραξιόν για την περιοχή του Conegliano στη Βόρεια Ιταλία, μια Lancia Fulvia sedan μεταφέρθηκε μόλις χθες από το ίδιο σημείο στο οποίο βρισκόταν τα τελευταία 47 χρόνια!

Η συγκεκριμένη Fulvia που ανήκει στον 94χρονο σήμερα Angelo Fregolent, αγοράστηκε το 1970 για να τη χρησιμοποιήσει σαν το αυτοκίνητο με το οποίο μετέφερε τις εφημερίδες στο μαγαζί τύπου που διατηρούσε στην ιταλική πόλη.

Επειδή λοιπόν ήταν βολικό να ξεφορτώνει τις εφημερίδες από το πορτ-μπαγκάζ ακριβώς μπροστά από το μαγαζί, ο Fregolent δημιούργησε μια ειδική θέση στάθμευσης μπροστά από την επιχείρησή του στην οδό Zamboni, σταθμεύοντας το μισό αυτοκίνητο πάνω στο πεζοδρόμιο.

Όμως, λίγα χρόνια αργότερα ο ιδιοκτήτης της Fulvia αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρησή του και έτσι, το 1974 άφησε παρκαρισμένη τη Lancia στη γνωστή της θέση. Με το δεδομένο ότι δεν χρησιμοποιούσε αυτοκίνητο στις μετακινήσεις του, ο Fregolent που πλήρωνε κανονικά τους φόρους και ασφάλιζε το όχημά του, δεν μετακίνησε ποτέ μέχρι σήμερα τη Fulvia από τη θέση της.

Μάλιστα, το παρκαρισμένο στο χαρακτηριστικό σημείο αυτοκίνητο σιγά-σιγά απέκτησε φήμη και έφθασε στο σημείο να αποτελεί ένα τουριστικό αξιοθέατο για την ιταλική πόλη, αφού πολλοί έσπευδαν να φωτογραφηθούν μπροστά της.

Σήμερα όμως και με το παρκάρισμα με το μισό αυτοκίνητο πάνω στο πεζοδρόμιο να απαγορεύεται στην Ιταλία βάση νόμου από το 1992, ένας από τους γείτονες του Fregolent παραπονέθηκε στην αστυνομία για την ύπαρξη του αυτοκινήτου πάνω στο πεζοδρόμιο, το οποίο επιπλέον, λόγω της ακινησίας εμφάνιζε εκτεταμένες φθορές.

Αναγκαστικά, ο ιδιοκτήτης της Lancia έπρεπε να την μετακινήσει από το σημείο όπου ήταν παρκαρισμένη για 47 ολόκληρα χρόνια, όμως πολλοί ήταν αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν για την μετακίνηση του συμβόλου της πόλης.

Τελικά η λύση δόθηκε και ένας γερανός θα μεταφέρει τη Fulvia σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο στη Vicenza που θα την αναπαλαιώσει πλήρως. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο θα μεταφερθεί και θα παραμείνει ως έκθεμα στο μουσείο τεχνολογίας του Conegliano. Προτού όμως συμβεί αυτό και για δύο ημέρες, η Fulvia θα αποτελέσει μέλος της Έκθεσης κλασικών αυτοκινήτων που διεξάγεται στην Padua, ώστε να μάθουν ακόμη περισσότεροι τη μοναδική ιστορία της.

Πηγή : carandmotor