Ασθενείς με covid, γρίπη και άλλες νόσους, σχεδόν 50, μεταφέρθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σε κρεβάτια του ιδιωτικού τομέα υγείας, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάστση λόγω αυξημένης προσέλευσης.

Δεν αποκλείεται να ζητηθούν και επιπλέον κλίνες στις ιδιωτικές κλινικές, καθώς στο νοσοκομείο συρρέουν μεγαλύτερης ηλικίας ασθενείς με λοιμώξεις που χρειάζονται νοσηλεία.

Σήμερα το πρωί η κλινική covid στο Γ.Ν.Λ είχε πληρότητα στο 80%, ενώ μέσα στο ΣΚ χρειάστηκε να απομονωθούν δυο θάλαμοι για να καλυφθούν οι εισαγωγές. Μέχρι στιγμής δεν χρειάστηκε να δοθούν κρεβάτια απο άλλες κλινικές για τη νοσηλεία περιστατικών του Παθολογικού.

Γεμάτη είναι η ΜΕΘ non covid στο ΓΝΛ.

Ο Κωσταντίνος Καρακούσης, δ/ντης ιατρικών υπηρεσιών στο ΓΝΛ, ανέφερε στην ΕΡΤ ότι υπάρχει σχέδιο σε περίπτωση που αυξηθεί κι άλλο η πίεση και εξέφρασε την ανησυχία του για τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού απο τις ΗΠΑ, αλλά και για τυχόν νέα μετάλλαξη από την Κίνα, αναμένοντας τα στοιχεία.

Μέχρι στιγμής, οι ασθενείς στο νοσοκομείο νοσούν με υποπαραλλαγές της Όμικρον, ενώ στις παιδιατρικές κλινικές νοσηλεύονται παιδιά με τον συγκυτιακό ιό.

Σε ο,τι αφορά τα νοσοκομειακά φάρμακα δεν καταγράφονται ελλείψεις στα δυο δημόσια νοσοκομεία της Λάρισας.

Πηγή: ertnews.gr