«Μπλόκο» στη διέλευση εξαρτημάτων ανεμογεννητριών προς τον Τύμπανο Αργιθέας προγραμματίζουν σήμερα Τρίτη 2 Αυγούστου στο Μουζάκι και ώρα 7 το απόγευμα φορείς και συλλογικότητες του Νομού Καρδίτσας.

Η σημερινή κινητοποίηση αποφασίστηκε έπειτα από ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο μεταξύ των φορέων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου, με πρωτοβουλία του Συντονιστικού Αγώνα για τα Άγραφα. Η κινητοποίηση θα λάβει χώρα σε σημείο διέλευσης του υλικού που προορίζεται για την περιοχή του Τυμπάνου, ενώ οι φορείς καλούν τους πολίτες να διαμαρτυρηθούν ενάντια στον υπό κατασκευή αιολικό σταθμό που θέτει σε κίνδυνο τον φυσικό πλούτο των βουνών των Αγράφων.

Στο κοινό τους ψήφισμα που εξέδωσαν το Σάββατο σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Δηλώνουμε πως ο λαός της περιοχής δεν έχει κανένα απολύτως όφελος από τέτοιου τύπου «επενδύσεις». Εκτός του γεγονότος πως τα μοναδικού κάλους βουνά και συνολικά ο φυσικός πλούτος της περιοχής βλάπτονται χωρίς επιστροφή, και στο κομμάτι της ενέργειας κανένα απολύτως όφελος δεν θα έχει, όσο αυτές θα έχουν ως βασική κατεύθυνση θα έχει το κέρδος και σε καμία περίπτωση το φθηνό ρεύμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, κάτι το οποίο βιώνουμε καθημερινά τα τελευταία χρόνια με εκτίναξη των τιμολογίων ρεύματος πάνω από 200%», καταλήγουν.