Με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας στο Μουζάκι για αστική πυρκαγιά (ΦΩΤΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η αστική άσκηση ετοιμότητας από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού Καρδίτσας στο Μουζάκι και συγκεκριμένα στη Βιοτεχνία Επεξεργασίας Ξύλου και παραδιοσιακών Επίπλων Τεχνοτροπία-Γκαραβέλας στο Μουζάκι.

Γενικός σκοπός της άσκησης ήταν η διαπίστωση της ετοιμότητας, συντονισμού και αποτελεσματικότητας των πυροσβεστικών δυνάμεων της Π.Υ. Μουζακίου και γενικότερα των Υπηρεσιών της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Καρδίτσας, σε κατασβέσεις αστικών πυρκαγιών σε χώρους υψηλού πυροθερμικού φορτίου καθώς και σε απεγκλωβισμό ατόμων μέσα από αυτούς.

Το σενάριο της άσκησης είχε ως εξής:

“Η πυροσβεστική υπηρεσία Μουζακίου ειδοποιείται για εκδήλωση πυρκαγιάς στην επιχείρηση Τεχνοτροπία Γκαραβέλας καθώς και για εγκλωβισμό υπαλλήλου.

Άμεσα καταφθάνουν τα πρώτα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μουζακίου και αναπτύσσουν χαμηλή εγκατάσταση ύδατος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ ταυτόχρονα οργανώνεται ομάδα έρευνας και διάσωσης του εγκλωβισμένου υπαλλήλου.

Ζητούνται ενισχύσεις και συνδρομή των δυνάμεων της πυροσβεστικής όλου του Νομού και η συνδρομή της ΔΕΔΔΗΕ για την διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Η πυρκαγιά μαίνεται στον χώρο του εργοστασίου λόγω των εύφλεκτων πρώτων υλών της επιχείρησης.

Με την συνδρομή περιπολικού του ΑΤ Μουζακίου ρυθμίζεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μουζακίου Καρδίτσας για την διευκόλυνση του έργου της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Το υψηλό πυροθερμικό φορτίο και οι πυκνοί καπνοί εντός του χώρου δυσχεραίνουν τον εντοπισμό του αγνοούμενου.

Με χρήση θερμικής κάμερας οι έμπειροι πυροσβέστες εντοπίζουν τον υπάλληλο που καταπλακώθηκε από υλικά επεξεργασίας της επιχείρησης.

Η κατάσβεση ενισχύεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις όλου του Νομού, ενώ η ομάδα διάσωσης μεταφέρει με φορείο τον τραυματία στο ΕΚΑΒ που έχει έρθει για να τον μεταφέρει στο κέντρο υγείας Μουζακίου.

Η κατάσβεση ολοκληρώνεται επιτυχώς, καθώς αποφεύχθηκε η περαιτέρω εξάπλωση της πυρκαγιάς στον εκθεσιακό χώρο της επιχείρησης”.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα «Νέος Αγών»