Με μία καρδιά και μάτια που γυαλίζουν!!!

Eίναι αυτές οι ξεχωριστές στιγμές στον αθλητισμό που διεγείρουν μία ολόκληρη κοινότητα! Ακόμη και εκείνους που δεν έχουν μεγάλη σχέση για το αντικείμενο…

Όταν μάλιστα αφορούν σε μια επαρχιακή πόλη, είναι ακόμη πιο ιδιαίτερες! Είναι των δικών μας ανθρώπων, των φίλων μας, των συμπολιτών μας, δηλαδή του ίδιου του εαυτού μας!

Τέτοιες στιγμές βιώνει η Καρδίτσα καθώς απόψε το βραδάκι, στις 7.15 στο νέο αθλητικό στέκι που εγκαινιάστηκε εδώ και δύο χρόνια, το μεγάλο κλειστό “Γιάννης Μπουρούσης”, θα εκπροσωπηθεί στο πανελλήνιο από μία ομάδα που δίνει τρομερές και πρωτόγνωρες χαρές και συγκινήσεις εδώ και μια δεκαετία σχεδόν!

Μια παρέα που κατέστησε την υπέρβαση καθημερινότητα, που τοποθέτησε τον πήχη του αθλητισμού της πόλης μας τόσο ψηλά που ακόμη και τώρα που το ζούμε μοιάζει με… φαντασίωση!

Κι όμως όσα έχει πετύχει ο ΑΣΚ είναι πραγματικότητα! Και όλα ήλθαν με αξιοπρεπή στάση, πεντακάθαρα, δίχως αλαζονεία και έπαρση, με σοβαρότητα, προγραμματισμό, υγεία και αθλητική παλικαριά! Μακριά από τα τοξικά που δηλητηριάζουν και τον αθλητισμό της χώρας μας.

Πως θα μπορούσε λοιπον ο κάθε νοήμων συμπολίτης να μην χειροκροτεί αυτή την προσπάθεια και να μην θέλει να συνεχιστεί;

Απόψε, είναι προγραμματισμένο ένα νέο ραντεβού με την ιστορία. Στο οποίο ο σύλλογος έχει σκοπό να είναι συνεπής! Δίπλα του θα βρίσκεται όλόκληρη η πόλη! Ολη η Καρδίτσα θα είναι κοντά στους παίκτες του Νίκου Παπανικολόπουλου που μέσα στο παρκέ θα δώσουν τη “μάχη” για την παραμονή στη basket league απέναντι στον Ιωνικό.

Τόσο όσοι θα πλημμυρίσουν το μεγάλο κλειστό όσο και όσοι δεν θα μπορέσουν για διαφόρους λόγους να έρθουν αλλά θα είναι ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ με την ομάδα για τη νίκη που θα σημάνει τη συμμετοχή στην ελί του Ελληνικού μπάσκετ και την επόμενη σεζόν.

Από μόνο του αυτό το διακύβευμα είναι τεράστιο και γι’ αυτό ο αποψινός αγώνας ξεχωρίζει απ’ όλη την αγωνιστική δράση.

Για τον ΑΣΚ δεν είναι απλά η ανανέωση της παρουσίας του στη basket league, αλλά ταυτόχρονα μια επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και η έναρξη μιας νέας εποχής που μπορεί να φέρει ακόμη σπουδαιότερα πράγματα για το μπάσκετ και γενικότερα για τον αθλητισμό της περιοχής.

Ολα αυτά, θα παιχθούν σε ένα σαραντάλεπτο! Το φερε η συγκυρία ώστε να κριθεί η χρονιά σε έναν αγώνα, αλλά μέσα στο δικό μας θερμό περιβάλλον, γεγονός που αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα.

Ισως είναι και προτιμότερο αν όλα πάνε καλά για να κλείσει η χρονιά με τον καλύτερο τρόπο.

Οι παίκτες, οι προπονητές, οι διοικούτες του ΑΣΚ είναι πανέτοιμοι για τη μεγάλη “μάχη” όπως και όλοι εμείς απ’ εξω που θα δώσουμε όση ενέργεια χρειαστεί στην ομάδα να φθάσει στο ποθητό αποτέλεσμα…

Το τζάμπολ είναι στις 7.15 μ.μ. και το Γιάννης Μπουροούσης θα γεμίζει ζωή και πάθος πολύ νωρίτερα…
Θ.Κ.