Μεγάλες ποσότητες νερού έφερε στην Αργιθέα η κακοκαιρία «Gaia»

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση σε περιοχές του Νομού

Μεγάλες ποσότητες νερού έπεσαν το βράδυ του Σαββάτου- ξημερώματα Κυριακής στα ορεινά του Νομού από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Gaia», καθώς και στο Δήμο Μουζακίου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» ο Δήμαρχος Αργιθεάς κ. Ανδρέας Στεργίου, η κακοκαιρία συνοδεύτηκε από ισχυρές βροχοπτώσεις και μεγάλες ποσότητες νερού, δίχως ευτυχώς να δημιουργηθούν προβλήματα στις κοινότητες του Δήμου.

Πρόσθεσε ότι τα ρέματα έχουν γεμίσει, ενώ ανέβηκε σημαντικά και η στάθμη του ποταμού Αχελώου. Η στάθμη των υδάτων ανέβηκε και στα ημιτελή έργα του Αχελώου, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στην εταιρεία που υλοποιεί την εργολαβία συντήρησης.

Στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα έπεσαν επίσης σημαντικές ποσότητες νερού, ενώ κάποια μικροπροβλήματα δημιούργησαν οι ισχυροί άνεμοι.

Σε ότι αφορά την περιοχή του Μουζακίου, όπως ανέφερε στην εφημερίδα ο Δήμαρχος κ. Φάνης Στάθης, έπεσαν σημαντικές ποσότητες νερού από τη βροχόπτωση. Προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν, πλην από τη γέφυρα Αργύρη στο δρόμο Μουζακίου- Αργιθέας.

Εκεί σύμφωνα με τον κ. Στάθη είχαν γίνει από τη «ΔΕΗ ανανεώσιμες» εργασίες τοποθέτησης τσιμεντοσωλήνων και σίδερων στη βάση της γέφυρας, για να αντέξει τη διέλευση των βαρέων οχημάτων που μεταφέρουν τμήματα των ανεμογεννητριών στο αιολικό του Τυμπάνου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κολλήσουν διάφορα υλικά που μεταφέρθηκαν από τα νερά. «Παρότι δεν ήταν δική μας αρμοδιότητα, σπεύσαμε το βράδυ με μηχάνημα για την απομάκρυνση των φερτών υλικών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στάθης.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση.