Συγκέντρωση συμπαράστασης τη Δευτέρα στο χώρο του μπλόκου - Στις 8 Γενάρη πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια

Συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των αγροτών θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα στις 5 το απόγευμα στο χώρο του μπλόκου στον Ε65.

Η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου της Καρδίτσας, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή συγκέντρωση, καταδικάζοντας παράλληλα την προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει τον δρόμο στα τρακτέρ με τη χρησιμοποίηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.
Το μεσημέρι του Σαββάτου συνεδρίασε στον Παλαμά η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, όπου αποφασίστηκε η διοργάνωση πανελλαδικής αγροτικής σύσκεψης στις 8 Ιανουαρίου στη Νίκαια.

Η συντονιστική επιτροπή μπλόκου στον Ε65 Καρδίτσας σε ανακοίνωση της «χαιρετίζει τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους που βγήκαν για μια ακόμα φορά στον δρόμο του αγώνα, διεκδικώντας αγωνιστικά την ικανοποίηση των αιτημάτων που αφορούν την ίδια την επιβίωσή τους».
Επίσης επισημαίνει: «το μπλόκο στήθηκε παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες της κυβέρνησης να κλείσει τον δρόμο στα τρακτέρ, με τη χρησιμοποίηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Καταγγέλλουμε την κυβερνητική επιχείρηση αστυνομικής τρομοκράτησης των αγροτών και καταστολής των κινητοποιήσεων. Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων και δηλώνουμε πως δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε πίσω από την αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Επίσης χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς των γυναικών και των συνταξιούχων που από την πρώτη στιγμή στέκονται δίπλα μας, συμπαραστάτες στον δίκαιο αγώνα μας. Ο αγώνας είναι κοινός γιατί έχουμε κοινούς αντιπάλους, κοινά συμφέροντα και αιτήματα, κοινούς στόχους και επιδιώξεις.

Ως πρώτη δράση, τους καλούμε στη συγκέντρωση λαϊκής συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα της αγροτιάς που θα οργανωθεί στο μπλόκο την Δευτέρα 12 Δεκέμβρη και ώρα 5.00’ μ.μ. Στη συγκέντρωση καλούμε επίσης να παραβρεθούν δηλώνοντας τη συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματά μας τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας και τους δημάρχους του νομού μας.

Βγήκαμε στον δρόμο για να υπερασπίσουμε το εισόδημά μας που συρρικνώνεται εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΚΑΠ της ΕΕ. Αυτές οι πολιτικές, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα και τα κέρδη μιας χούφτας εκμεταλλευτών του δικού μας μόχθου, έχουν εκτοξεύσει στα ύψη το κόστος παραγωγής, μας αφήνουν απροστάτευτους στο έλεος του καιρού χωρίς να αποζημιωνόμαστε για τις καταστροφές στις παραγωγές μας, κρατούν χαμηλές τις τιμές των προϊόντων μας, δεν μας πληρώνουν στην ώρα μας με διάφορες δικαιολογίες, μας οδηγούν στη φτώχεια, μας στερούν μια αξιοπρεπή ζωή.

Επίσης οι βαμβακοπαραγωγοί γνωρίζουν πως με τιμή 65-70 λεπτά ανά κιλό δεν καλύπτουν το κόστος παραγωγής που υπάρχει τώρα, συνεπώς δεν τους συμφέρει να καλλιεργήσουν.

Ταυτόχρονα και εμείς οι αγροτοκτηνοτρόφοι, όπως όλος ο λαός, δεχόμαστε τη φοβερή επίθεση των τεράστιων ανατιμήσεων στο οικιακό ρεύμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα μετακίνησης, της μεγάλης ακρίβειας στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

Προβάλλουμε συγκεκριμένα αιτήματα, που ούτε υπερβολικά, ούτε ανέφικτα είναι και μπορούν να ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση, ώστε να πάρουμε μια ανάσα και να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε και να ζούμε από τη δουλειά μας. Διεκδικούμε:

Μείωση του κόστους παραγωγής : αφορολόγητο πετρέλαιο, γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, πλαφόν στο αγρ. ρεύμα στα 0.07 λεπτά/kwh. Να λειτουργήσουν οι λιγνιτικές μονάδες, να καταργηθεί το χρηματιστήριο ενέργειας, το εμπόριο ρύπων και τα χαράτσια, ο ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Άμεση πληρωμή των κακός παρακρατηθέντων χρημάτων από τα προγράμματα και τις ενισχύσεις. Αναπλήρωση εισοδήματος λόγο της νέα ΚΑΠ που προβλέπει μειωμένες ενισχύσεις.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.

Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αντιπλημμυρικά, αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

Να μην αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υγεία.

Αύξηση των συντάξεων.

Συνάδελφοι αγροτοκτηνοτρόφοι

Πρέπει να νιώσουν την αποφασιστικότητα και την δύναμη μας για να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας. Αυτό δεν θα συμβεί ούτε με την οργή στα καφενεία, ούτε με επαναστατικές κορώνες από τα πληκτρολόγια, ούτε πολύ περισσότερο με την αδράνεια.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε την πάλη μας μαζί με τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις επιτροπές αγώνα των χωριών. Ξαναπάμε στα χωριά, κάνουμε συνελεύσεις, καλώντας όσους αγροτοκτηνοτρόφους δεν συμμετείχαν από την αρχή στην κινητοποίηση να πάρουν τα τρακτέρ τους και να έλθουν κοντά μας, για να δυναμώσουμε κι άλλο το μπλόκο και τον αγώνα μας».