Αμηχανία εκδηλώνεται από τους πρατηριούχους του Νομού Καρδίτσας για την πορεία των καυσίμων ενόψει Πάσχα. Μετά το άνοιγμα των διεθνών αγορών, αλλά και την αύξηση στη τιμή του πετρελαίου στο διεθνές χρηματιστήριο, φέρνουν προ των πυλών το σενάριο ανόδου της βενζίνης ξανά στα δύο ευρώ.

Πιο αναλυτικά, σε δηλώσεις του στο «Νέο Αγώνα», ο Πρόεδρος βενζινοπωλών Ν. Καρδίτσας, κ. Μπάμπης Μαργαρίτης, ανέφερε ότι η τιμή στην αμόλυβδη ήδη τσιμπάει το τελευταίο διάστημα. Κυριαρχεί ο φόβος ότι θα ανέλθει στα δύο ευρώ λίγο πριν το Πάσχα.

«Αυτή τη στιγμή η τιμή στην αμόλυβδη κυμαίνεται στο 1,93 – 1,95 ευρώ το λίτρο. Δεν είμαστε επομένως, πολύ μακριά από το αρνητικό σενάριο των 2 ευρώ, καθώς ήδη ανέβηκε κατά 10% μετά το άνοιγμα των διεθνών αγορών. Το παράδοξο είναι ότι παρότι οι τιμές μειώνονταν διεθνώς, στην εγχώρια αγορά τα προθεσμιακά συμβόλαια με τα διυλιστήρια που ίσχυαν από την καυτή περίοδο της ενεργειακής κρίσης, τις διατήρησαν σε υψηλά επίπεδα.

Όσον αφορά στο πετρέλαιο κίνησης, την τιμή του τη συναντάμε στα 1,65 ευρώ το λίτρο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την επιστροφή ετεροδημοτών, αλλά και την οργάνωση εξορμήσεων, το σενάριο των δύο ευρώ στη βενζίνη καθιστά δαπανηρή την μετακίνηση με Ι.Χ, σύμφωνα με τον κ. Μαργαρίτη.

«Στην κατάσταση που έχουμε φθάσει, είναι προτιμότερο κανείς να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες ενός λεωφορείου, με το οποίο θα εξοικονομήσει τουλάχιστον το ήμιση από το κόστος μετακίνησης με αυτοκίνητο (βενζίνη, διόδια κ.α)», κατέληξε.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση του «Νέου Αγώνα»