«Ντάνιελ» και επείγοντα αγροτικά προβλήματα βγάζουν τα τρακτέρ των αγροτών στις πλατείες των χωριών του Ν. Καρδίτσας

Τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Νομού Καρδίτσας καλεί η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας να βγάλουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι της Ενωτικής σε σημερινή τους συνέντευξη τύπου στο αίθριο της Αγοράς, πρόκειται για το πρώτο βήμα έναρξης και διεκδίκησης ουσιαστικών λύσεων για τα ζητήματα που ταλαιπωρούν τους πληγέντες όσον αφορά το στεγαστικό, τη θέρμανση και την πορεία των αποζημιώσεων, αλλά και για τα αγροτικά καθαρά ζητήματα που εντείνονται ιδίως μετά την κακοκαιρία του «Ντάνιελ».

Παράλληλα, στις 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων του Νομού με την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων, για την οργάνωση των επόμενων αγωνιστικών κινήσεων για την εκπλήρωση των αιτημάτων τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κώστας Τζέλλας, πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, αναφέρθηκε στο πρόβλημα θέρμανσης των σπιτιών στις πληγείσες περιοχές, όπου η υγρασία αποτελεί κίνδυνο για τη ζωή των πληγέντων. «Αυτά τα σπίτια των πληγέντων είναι γεμάτα μούχλα και υγρασία. Τα καλοριφέρ και οι σόμπες δουλεύουν ακατάπαυστα, και γι’ αυτό ένα από τα βασικά αιτήματα είναι να δοθεί επιδότηση που θα αγορά είτε ρεύμα, είτε πετρέλαιο, είτε ξύλα, έτσι ώστε ο κόσμος να μπορέσει να ζεστάνει τα σπίτια του. Τα έξοδα είναι τετραπλάσια για τη θέρμανση που πλέον καίνε, σε σύγκριση με το πως ζουν προηγουμένως φυσιολογικά», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον κ. Τζέλλα, προκύπτουν καθυστερήσεις στη διαδικασία των αποζημιώσεων, καθώς αγρότες δεν τις έχουν λάβει μέχρι στιγμής. «Δυστυχώς δεν έχουν πάρει την πρώτη βοήθεια των 6.600 ευρώ, ούτε το επίδομα ενοικίου. Δεν έχουν πάρει τα 2.000 ευρώ μεγάλο ποσοστό των αγροτών, ούτε οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων και των επιχειρήσεων. Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν πληρωθεί στο καλαμπόκι και το βαμβάκι, και άλλες καλλιέργειες σε επίπεδο αποζημιώσεων. Η ίδια οδυνηρή εικόνα σχετικά και με κρίσιμες υποδομές, όπως το Κέντρο Υγείας που πρέπει να επαναλειτουργήσει άμεσα», πρόσθεσε.

Αναλυτικότερα στην εφημερίδα Νέος Αγών.