ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

ΣΤΙΣ 29 Σεπτεμβρίου του 1938 στο Μόναχο της Γερμανίας, πραγματοποιήθηκε η διεθνής συνδιάσκεψη στην οποία παρέστησαν ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Αρθουρ Νέβιλ Τσάμπερλεν, ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Ντελαντιέ και τα γνωστά… καλά παιδιά της Ιταλίας Μπενίτο Μουσολίνι και της Γερμανίας Αδόλφος Χίτλερ…

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ της συνάντηση ήταν η προσάρτηση της Σουηδητίας (περιοχή της Τσεχοσλοβακίας) από τη Γερμανία. Στο τέλος υπογράφηκε απ’ όλους ένα κείμενο οκτώ άρθρων (το περιβόητο σύμφωνο του Μονάχου) που ικανοποιούσε τα σχέδια του Χίτλερ με αντάλλαγμα την… ειρήνη για την οποία πανηγύριζαν κατά την επιστροφή στις χώρες τους οι πρωθυπουργοί της Αγγλίας και της Γαλλίας!!!

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ; Απο τη συνδιάσκεψη των… ειρηνοποιών είχε αποκλειστεί η συμμετοχή της Τσεχοσλοβακίας! Στην οποία στις 15 Μαρτίου του 1939 θα εισβάλλουν τα όρκ και θα την καταλάβουν εξολοκλήρου!

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ αργότερα θα γινόταν… λαμπαδοκούρνιαχτος σε όλο τον πλανήτη, καθώς ήταν σε πλήρη εξέλιξη ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος ο οποίος σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία άφησε πίσω του 80 εκατομμύρια νεκρούς…

ΣΤΙΣ 20 Ιανουαρίου του 2020, πάλι στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε η διεθνής συνδιάσκεψη σύγχρονων… ειρηνοποιών για το μέλλον της Λιβύης. Λεπτομέρεια; Απουσίαζε η… Λιβύη!!! Ιστορικό συμπέρασμα; Αλίμονό της!!!

ΓΙΑ γενικευμένο πόλεμο δεν το κόβουμε βέβαια, διότι δεν τους βολεύει πλέον αφού έτσι όπως έχει εξελιχθεί η τεχνολογία θα τους πάρει και θα τους σηκώσει όλους! Δεν θα μπορούν να κρυφτούν ούτε οι ίδιοι! Οπότε οι εστίες θα είναι πάντα συγκεκριμένες και απλωμένες σε κάποιες περιοχές ώστε να δουλεύουν και να ξεστοκάρουν τα… εργοστάσια!!!

ΚΑΝΕΙ πάντως κάτι παιχνίδια η ιστορία μ’ αυτές τις επαναλήψεις και μάλιστα πάντα με την ίδια διαβολική σειρά. Οι… ειρηνοποιοί συσκέπτονται και οι λαοί εξοντώνονται αποτελώντας επι μονίμου βάσεως την τροφή των κανονιών για να μην μειώνεται ποτέ ο τζίρος της παγκόσμιας οπλοβιομηχανίας!

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ το σχόλιο να μην παραλείψουμε, βεβαίως, ν’ αναφερθούμε και σε μια άλλη ιστορική συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές στον τόπο μας! Η συνδιάσκεψη των “μεγάλων” του Ελληνικού ποδοσφαίρου, η επονομαζόμενη πλέον “συνάντηση των Big 4” παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ της συζήτησης το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου! Λεπτομέρεια; Απουσίαζε το Ελληνικό ποδόσφαιρο! Ιστορικό συμπέρασμα; Αλίμονό του…
Καλό μας Σαββατοκύριακο…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Μπροστά στην ανάπτυξη τι είναι πέντε παλιοφάρμακα που λείπουν;

ΤΟ ΡΗΤΟ

«Αγόρασε στον ήχο των κανονιών. Πούλα στον ήχο του βιολιού»

ΘΥΜΟΣΟΦΗ ΡΗΣΗ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Έχουν… δουλειά
Έχει να κάνει πάντως ρε παιδί μου. Αν το προσέξεις απ’ όλες τις κρίσιμες δημόσιες συζητήσεις απουσιάζουν πάντα οι κυρίως ενδιαφερόμενοι! Πως τα… καταφέρνουν κάθε φορά και δεν δίνουν το παρών είναι πραγματικά καταπληκτικό! Πάντα έχουν… δουλειά όταν αποφασίζουν οι άλλοι γι’ αυτούς!
Απουσιάζουν!
Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτή η ιστορία με τα Αιολικα τα οποία οι… επενδυτές μας έχουν σκοπό να τα μπήξουν σε όλο τον ορεινό όγκο της χώρας και φυσικά στα Αγραφα. Ε, μια διαβολικη συμπτωση ν’ απουσιάζουν πάλι από τις αποφάσεις οι καθ υλην ενδιαφερόμενοι, δηλαδή οι πολίτες!
Ευθύνες
Οπότε τι να κάνουν και οι ερμοι κυβερνώντες, αποφασίζουν μόνοι τους! Με γνώμονα φυσικά πάντα το συμφέρον των πολιτών κι όχι το δικό τους! Α πα πα. Εδώ μπαίνουν κόκκινες γραμμές. Ούτε βήμα πίσω δεν κάνουν!
Το μέλλον μας!
Πως όλοι οι… ειρηνοποιοί, για τους οποίους κάνουμε λόγο δίπλα συσκέπτονται, αγωνίζονται και αποφασίζουν για την ειρήνη; Ε, έτσι κι εδώ οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι είτε στα υψηλά είτε στα τοπικά κλιμάκια, κουβεντιάζουν και αγωνίζονται με πυξίδα το μέλλον μας!!!
Αποφασισμένο!
Γι’ αυτό και κυλάνε όλα σαν καλοκουρδισμένο ρολόϊ. Γι’ αυτό και πηγαίνουμε σταθερά από το καλό στο καλύτερο. Οπότε δεν χρειάζεται ν’ ανησυχούμε ούτε να φοβόμαστε για το “αύριο”. Είναι… αποφασισμένο!!!

ΑΝΑΠΟΔΑ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ
Μερικές φορές βέβαια, όπως διδάσκει πάλι η ιστορία, αυτοί που απουσιάζουν αποφασίζουν να δώσουν το παρών και τότε… έρχεται ανάποδα ο ντουνιάς που γραφε και κάποιος ποιητής…