Ο δρόμος έγινε... χωράφι!

Φωτό αρχείου

Την αγανάκτησή τους μας έχει μεταφέρει πλήθος συμπολιτών, για την ασυμβατότητα των στοιχείων που καταγράφονται στους προσωρινούς χάρτες της κτηματογράφησης, ιδίως σε περιοχές με αναδασμούς παλαιότερων ετών.

Χαρακτηριστική η περίπτωση αναγνώστη, ο οποίος μας ανέφερε πως τα προσωρινά στοιχεία «μετατόπισαν» οικόπεδο που κατέχει κατά 10 μέτρα, πάνω σε κεντρικό δρόμο. «Επομένως ο δρόμος αυτός μου ανήκει; Να βάλω διόδια;» διερωτήθηκε σε ειρωνικό τόνο, υπογραμμίζοντας ότι καλείται τώρα να αναλάβει το κόστος των τοπογραφικών για την επιδιόρθωση των δεδομένων.

Όπως πάντως μας ανέφεραν επαγγελματίες από τον κλάδο των μηχανικών, καταγράφονται σημαντικά προβλήματα στον προσωρινό χάρτη του κτηματολογίου στο Ν. Καρδίτσας και ιδίως σε περιοχές αναδασμών παλαιότερων ετών. Η περίπτωση του συμπολίτη μάλιστα αποτελεί… λεπτομέρεια, καθώς υπάρχουν άλλες με ακόμη μεγαλύτερες αποκλίσεις!

Η κτηματογράφηση από τον ανάδοχο έγινε με βάση παλαιά δεδομένα (αφορούν τεχνικές λεπτομέρειες όπως πολύγωνα – γεωαναφορά), μια διαδικασία επισφαλής που δίνει σημαντικές αποκλίσεις. Το ερώτημα είναι πως δέχθηκε το κτηματολόγιο, ως επιβλέποντας, να αναρτήσει προσωρινούς χάρτες με τέτοια δεδομένα;
Κ.Π.