«Γιάννης Μπουρούσης» το όνομα του νέου κλειστού γυμναστηρίου Kαρδίτσας με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου

Σε κλειστό γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης» θα ονομαστεί το νέο κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας, με απόφαση που έλαβε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας.

Την πρόταση κατέθεσε η Δημοτική Αρχή, την οποία είχε προαναγγείλει με σχετικό ρεπορτάζ ο «Νέος Αγών». Εισηγητικά ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος αναφερόμενος στον Γιάννη Μπουρούση έκανε λόγο για έναν αθλητή που έχει τιμήσει την Καρδίτσα, την Εθνική Ελλάδος και η πορεία του σε συλλογικό επίπεδο είναι από τις μεγαλύτερες.
«Είναι ένας αθλητής που παρά τις διακρίσεις και τη διαδρομή του, αποφάσισε να επιστρέψει αμισθί στη γενέτειρά του και να προσφέρει στον ΑΣΚ για να παίξει στην πρώτη εθνική κατηγορία και να γίνει πρόεδρος στη νεοσύστατη ΚΑΕ. Η Καρδίτσα μέσω του μπάσκετ θα είναι στο επίκεντρο του αθλητικού χάρτη της χώρας» είπε μεταξύ άλλων.
Τοποθετούμενος ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Σβάρνας συμφώνησε για την ονομασία ενώ εξήρε τη σταδιοδρομία και τη συμβολή του Καρδιτσιώτη πρώην μπασκετμπολίστα. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Βασίλης Κρανιάς εξέφρασε επιφυλάξεις για τη σκοπιμότητα της ονομασίας, όσο βρίσκεται ακόμη σε δραστηριότητα, με το συνδυασμό να ψηφίζει «λευκό».
Με την πρόταση της δημοτικής αρχής συμφώνησε ο κ. Ηλίας Σχορετσανίτης, διευκρινίζοντας πάντως ότι οι επιφυλάξεις του κ. Κρανιά έχουν μια ουσία. Σύμφωνη γνώμη για να δοθεί το όνομα του Μπορούση στο νέο κλειστό εξέφρασε ο κ. Κώστας Γκαβογιάννης, καθώς και ο κ. Κώστας Ξυλομένος εκ μέρους των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων.