Ο προπονητής του Α.Σ. Πλαστήρα Καρδίτσας, Ηλίας Πρίτσας, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ και την εκπομπή “η Λαίδη και ο Αλήτης” με την Ευανθία Ξυνού και τον Γιάννη Παπαγεωργίου, με αφορμή την φωτογραφία δύο νεαρών των ακαδημιών του.

Ο Ηλίας Πρίτσας, απαθανάτισε μία στιγμή μεταξύ δύο παιδιών που αγωνίζονται στην ακαδημία του Πλαστήρα, η οποία φωτίζει με αισιοδοξία και ελπίδα την επόμενη μέρα του αθλητισμού.

Η στιγμή αυτή, κοινοποιήθηκε σε μέσα της Ελλάδας και του εξωτερικού, “βάζοντας γκολ” στο ρατσισμό, δείχνοντας την όμορφη και αγνή πλευρά του αθλητισμού. Με αφορμή την φωτογραφία, ο προπονητής των παιδιών, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ, έχοντας την ευκαιρία να εκφράσει τον προβληματισμό που επικρατεί για τα συγκεκριμένα παιδιά στην κοινότητα της Καρδίτσας.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Έχουμε κάνει ο, τι παραπάνω μπορούμε, εγώ έχω στείλει μέιλ ακόμα και στην ΟΥΕΦΑ, αυτά τα παιδάκια έχουν έρθει εδώ πέρα μέσω ενός προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία όμως έχουν ημερομηνία λήξης. Αυτό σημαίνει πως τα παιδιά ενώ βρίσκονται εδώ κάποια χρόνια και έχουν συνάψει τις φίλιες τους, είναι πολύ αγαπητά εδώ, πρέπει να φύγουν και να ξανά αρχίσουν την ζωή τους κάπου άλλου. Έχουμε δεθεί πολύ με τα παιδιά, όλοι τους αγαπάμε, και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό δυστυχώς, ήδη το ένα παιδί φεύγει τη Δευτέρα».

«Τα παιδιά αυτά πάνε σχολείο και είναι υποχρεωμένα να κάνουν και κάποια αλλά μαθήματα και στο σχολείο και στο σπίτι, μέσω του προγράμματος. Τώρα προσπαθούμε να βρούμε μια λύση να μείνουν τα παιδιά εδώ, να τους κάνουμε δελτίο και να τους φτιάξουμε τα χαρτιά. Όλοι είναι πολύ κάλοι αθλητές, προσπαθούμε να τους βγάλουμε οποιοδήποτε χαρτί ώστε να μπορούνε να παίξουνε, έρχονται καθημερινά στην προπόνηση και δυστυχώς δεν μπορούν να αγωνιστούν σε αγώνες, σαν να μην φτάνει αυτό, πρέπει και να φύγουν από εδώ».

«Έχουμε ασχοληθεί πολλές φόρες με το συγκεκριμένο θέμα, και θέλουμε μέσω της εκπομπής οποίος μπορεί να βοηθήσει. Το μόνο που με ενδιαφέρει τα παιδιά αυτά να είναι ευτυχισμένα».