Οδύνη στην κηδεία του αστυνομικού που καταπλακώθηκε από κτίριο στον Πειραιά - Προφυλακίστηκε ο εργολάβος

Πόνος, θλίψη, «ραγισμένες καρδιές» και ένα πελώριο και αναπάντητο γιατί, κυριάρχησαν στην κηδεία του άτυχου 31χρονου αστυνομικού, Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας στα Γρεβενά, το μεσημέρι του Σαββάτου. Την ίδια ώρα, ο εργολάβος της οικοδομής, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο αστυνομικός που έκανε έξτρα μεροκάματα, καταπλακώθηκε από κατάρρευση κτιρίου στον Πειραιά. Ο εργολάβος, που απολογήθηκε σήμερα ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Στα Γρεβενά, εκατοντάδες φίλοι, συνάδελφοι αλλά και συγγενείς, άρχισαν να χειροκροτούν, τον αστυνομικό που έφυγε τόσο πρόωρα αλλά και άδικα από την ζωή. Στην συνέχεια το φέρετρο «ντύθηκε» με την Ελληνική Σημαία, ενώ ο κόσμος φώναξε «Αθάνατος».

Δεκάδες στεφάνια, κατέκλεισαν από νωρίς την Εκκλησία, αν και η επιδημία της οικογένειας ήταν αντί για στεφάνια, να διατεθούν τα χρήματα στο γηροκομείο Γρεβενών. Ανάμεσά τους από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Δημητρίου Μάλλιου, του Διευθυντή της Αμεσης Δράσης Αττικής αλλά και πολλών συνδικαλιστικών ενώσεων της χώρας..

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά, ο 47χρονος εργολάβος του κτιρίου στο Πασαλιμάνι, τμήμα του οποίου είχε καταρρεύσει, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένας 31χρονος αστυνομικός που απασχολείτο στις εργασίες και να τραυματιστεί σοβαρά ένα 33χρονος εργάτης από τη Γεωργία.

Ο εργολάβος των οικοδομικών εργασιών, κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Για την υπόθεση είχαν συλληφθεί από την αστυνομία άλλοι 8 εργαζόμενοι για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά.

Η αστυνομία αναμένεται να συντάξει ένορκη διοικητική εξέταση με τις καταθέσεις των εργατών, ενώ για το περιστατικό διενεργείται παράλληλη προανάκριση και από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.